Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Zigbee Dimmer & Zigbee Relä

Välj en Zigbee boxdimmer eller boxrelä

Är du ute efter en Zigbee ljusdimmer eller ett Zigbee relä? Då har du landat på rätt sida. Här hittar du nämligen ett bra urval av olika produkter, som kommer att passa perfekt till ditt smarta hem.

Vid eventuella frågor kring valet av ljusdimmer eller relä, eller om du har behov av ytterligare information, är du alltid välkommen att kontakta oss. 

Vad är Zigbee?

Man kan kalla Zigbee för självaste hjärnan och hjärtat samt ett mesh-nätverk, i alla fall när det gäller ditt Smart Home. Det är nämligen ett utmärkt sätt att få en säker och lokal åtkomst till olika enheter och produkter i ditt intelligenta, smarta hem.

Med Zigbee får du med andra ord en typ av trådlöst protokoll och teknologi, som alla enheter har behov av, när de skall etablera förbindelse samt kommunicera med varandra. Det vill säga, att Zigbee är en teknik som likaledes stödjer automatisering. 

Därför är det en ytterst bra lösning när du vill styra och administrera dina smart hem produkter på det mest optimala sättet.

Populära i Zigbee Dimmer & Zigbee Relä

Vad använder jag en Zigbee dimmer och en Zigbee LED dimmer till?

Om du väljer att investera i en Zigbee LED ljusdimmer, får du en smart lösning till dina ljuskällor i hemmet. Med en sådan ljusdimmer får du möjlighet att styra alla dina dimbara ljuskällor på ett enkelt och snabbt sätt.

Många av våra Zigbee ljusdimmers kan dessutom kallas för Zigbee ljusdimmer Hue eller en Hue ljusdimmer. Här är det nämligen möjligt att styra dina dimbara ljuskällor genom användning av bland annat Philips Hue-systemet.

Med hjälp av en Zigbee ljusdimmer kan du dämpa allt från halogenljuskällor till LED belysning optimalt.

Välj den Zigbee dimmer som passar dina behov

Om du har behov av en Zigbee ljusdimmer, hittar du flera olika möjligheter här i denna kategori. Du hittar bland annat en ljusdimmer på sladd med fottryck, som passar en pelarlampa. Denna ljusdimmer skall bara placeras på själva sladden till dina golv- eller pelarlampor.

Förutom denna kan du köpa en ljusdimmer till sladd, idealisk till både vägglampor och bordslampor. Med denna ljusdimmer kan du dimma närmast alla dimbara ljuskällor, och då skall den bara monteras på lampans sladd.

Passar ingen av dessa ljusdimmers dina behov, kan du välja en trådlös ljusdimmer. Ljusdimmern dämpar diverse ljuskällor och kan styras via fjädertryck eller ett kompatibelt Zigbee-system.

Koppla din Zigbee dimmer ihop med en Zigbee switch

Med en Zigbee switch eller strömbrytare kan du tända och släcka din ljuskälla utan problem. Dessutom kan det med någon av våra Zigbee dimmers också låta sig göra att koppla dem ihop och styra dem med en Zigbee switch.

Dock är det värt att vara uppmärksam på att om du använder en Zigbee switch tillsammans med en ljusdimmer, skall detta ske med hjälp från en Philips Hue bridge.

Vad använder jag ett Zigbee relä till?

Ett Zigbee relä, även kallat ett Zigbee relay, ger dig andra lösningar och möjligheter än om du använder en ljusdimmer. 

Med ett relä krävs nämligen inte att dina ljuskällor i hemmet är dimbara. Du kan med andra ord använda ditt Zigbee relä att tända och släcka dina lampor eller andra enheter än belysningen.

Dessutom kan vårt Zigbee relä betecknas som ett Zigbee relä Hue eller ett Philips Hue relä, eftersom det är kompatibelt med Philips Hue.