Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Uttagsadapter

Vad är en uttagsadapter?

En sockeladapter är det enklaste sättet att använda en annan typ av glödlampa än vad lampan är designad för. En sockeladapter är utformad för att anpassa en lampa från en sockeltyp till en annan sockeltyp. Där ett uttag ska kopplas direkt till husets ström är det därför viktigt att du är medveten om vad du behöver.

Varför skulle jag använda en uttagsadapter?

Det finns många anledningar till att behöva en sockeladapter, till exempel om du köpt fel glödlampa. Du kan också ha kommit överens med dig själv om att endast använda en uttagsstorlek. Det gör det lättare att alltid ha en glödlampa i lager som passar alla samma lampor. Det kan också hjälpa till att rädda den gamla favoritlampan från att behöva bytas ut, då behöver du bara en ny energivänlig LED-lampa och du behöver inte byta lika ofta heller.

Populär i Uttagsadapter

Kan jag använda en uttagsadapter i alla lampor?

Ja, eller nästan, man ska bara komma ihåg att glödlampan sticker ut lite längre. När du köper en adapter måste du också vara medveten om att din lampa är byggd för en specifik strömförbrukning. Det är viktigt att den glödlampa du väljer inte överstiger lampans maximala prestanda. Du kan vanligtvis hitta denna information någonstans på lampan eller lamphuset.

E27-uttag, E14-uttag eller GU10-uttag, vilket uttag har jag?

Vill du ta reda på vilken sockeltyp du redan har kan du titta på lampan eller glödlampan. På lådan till glödlampan eller lampan vill du alltid kunna ta reda på vilken sockeltyp du behöver. Men oavsett om det är en lös glödlampa från en låda, eller en lampa du haft i många år, kan du titta på lampan och ta reda på det. Finns det 2 hål på lampan eller 2 stift på glödlampan är det en GU10, finns det bara ett hål har du antingen en E27 eller E14. E27 blir en bred skruv, där E14 är smalare.