Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Belysning Sovrum

Sovrumsbelysning

Behöver du inspiration till sovrummet när det gäller sovrumsbelysning? Då bör du ta en titt på våra utvalda produkter i listan nedan. Här har vi sammanställt en lista över den bästa sovrumsbelysningen för dig.

Av alla rum i ditt hem är sovrummet förmodligen det enda rum du tillbringar tid i när det är helt mörkt, helt ljust och något däremellan. Därför är belysningen i sovrummet viktig. Du bör ha lampor som gör att du kan vila på natten, gå upp varje morgon och göra allt annat du gör i rummet.

Vi har valt ut olika typer av lampor så att du kan få den mest optimala belysningen i ditt sovrum. Alla lampor är av extremt hög kvalitet, så att du kan njuta av dem i många år.

Sovrumslampor måste kunna göra lite av varje

När det gäller sömn är det uppenbart att ju mörkare rummet är, desto bättre är det. Men hur är det med de andra timmarna som du tillbringar i ditt sovrum? Eftersom de flesta människor inte bara använder sitt sovrum för att sova i. 

Det skall bäddas också, läsas en bra bok, väljas kläder i garderoben, kanske tittar man på tv och mycket mer. Alla dessa aktiviteter kräver ett väl upplyst sovrum. Och helst med hjälp av flera olika ljuskällor.

Lampor för sovrum måste därför uppfylla flera villkor och väljas både utifrån ljus, funktionalitet och estetik. Den bästa belysningen i sovrummet uppnås helst med en bra grundbelysning, plus en eller flera vägglampor och sänglampor.


Populär i Belysning Sovrum

Lys upp rummet med en taklampa för sovrum

Till att börja med bör du fundera på vilken typ av taklampa du vill ha i sovrummet. Med en taklampa för sovrummet skapar du en bra grund för belysningen. Häftiga taklampor i sovrummet ser till att du får en optimal grundbelysning i rummet.

Huvudsyftet med en taklampa i ett sovrum är att skapa rätt mängd omgivande ljus. Detta gör att du kan röra dig runt i rummet och klä på dig m.m. utan problem. 

När du väljer en taklampa kan du titta på allt från taklampor till pendellampor eller spotlights. Om du väljer den ena eller den andra lampan för ditt sovrum beror på dina preferenser och behov.

Sängbordslampor i sovrummet fungerar som det perfekta läsljuset

Den mest uppenbara typen av sovrumslampa och en som inte får glömmas bort är en sängbordslampa. Det är en sovrumslampa som inte bara är en enkel dekoration. Det är en extremt användbar och funktionell ljuskälla som behövs i praktiskt taget alla sovrum.

Nattbordslampor har många fördelar och kan användas till lite av varje. Med sänglampor för sovrum kan du få fokuserat ljus direkt vid din säng. Om du till exempel är en bokmal och har svårt att lägga ifrån dig din bok innan du går och lägger dig, skall du ha en sänglampa eller en läslampa för boken. 

Tack vare läslampor kan du belysa ett visst område och dyka ner i din spännande värld av böcker även när din partner redan sover. Den är också ett oumbärligt hjälpmedel när du går upp på natten så att du inte behöver famla runt i mörkret för att hitta dörren. 

Sänglampor med dimmer är också mycket praktiska, eftersom de gör det möjligt att justera ljusets styrka efter behov.

En väggmonterad lampa är också en bra sänglampa för sovrummet

Om du inte har något nattduksbord eller om det inte finns plats för en bordslampa finns det lyckligtvis andra lösningar. I stället kan vägglampor i sovrummet vara en fördel. Vägglampor kan hängas på flera ställen i sovrummet, till exempel ovanför sängen.

Om du placerar dina vägglampor vid sängen, får du optimalt ljus, oavsett om du läser, tittar på tv eller svarar på ett mejl. Vägglampor vid sängen ger också en avkopplande och bekväm belysning om du stiger upp under natten.

Eftersom en vägglampa kan användas för flera olika ändamål är det självklart att välja vägglampor med dimmer. Detta garanterar att din vägglampa för sovrummet kan anpassas för att passa dina belysningsbehov.

Det bör du tänka på när du väljer en sovrumslampa

Sovrummen är personliga reträttrum som är lugnande och funktionella beroende på dina behov och tiden på dygnet. Belysningen spelar den viktigaste rollen när det gäller att sätta tonen för olika stämningar som behövs. 

Den första och viktigaste aspekten som du bör ta hänsyn till när det gäller lampor i sovrummet är rummets storlek. Du måste välja lampor som avger tillräckligt med ljus för att belysa varje hörn av rummet på önskat sätt. Det är också därför du behöver flera olika sovrumslampor för att uppnå detta.

Dessutom bör belysningen i sovrummet komplettera din inredningsstil och ditt färgschema. Det finns sovrumslampor som passar olika stilar. Oavsett om du har ett sovrum med fokus på minimalism, romantik, modernitet eller liknande finns det en lampa för just denna typ av inredning.

Behöver du hjälp med att hitta rätt sovrumslampa?

Här hittar du några av de bästa lamporna på marknaden, perfekta för sovrummet. Du kan se vår lista som en köprekommendation eller inspiration samt en översikt, vilket gör det lättare för dig att välja bäst lampor för just dina behov.

På PlusLED saluför vi, förutom lampor på den här listan, även ett brett urval av lampor för sovrummet. Därför kan det vara lite svårt att välja rätt lampa som passar ditt sovrum. Du kan ta en titt på andra kategorier, t.ex.:

- Taklampor

- Bordslampor

- Vägglampor