Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Hallbelysning

Belysning i hallar

Har du behov av belysning i hallen? Då är det värt att läsa vidare för att hitta den optimala belysningen för hallen. Vi har sammanställt en topp 5-lista över de bästa och mest populära produkterna för detta ändamål.

Oavsett om det handlar om en ridhall, idrottshall, lagerhall, maskinhall eller liknande är rätt hallbelysning viktig. Många människor tar inte hänsyn till belysningen när det gäller en hall. Men oavsett vad hallen används till behövs det någon form av ljus, eftersom det naturliga ljuset inte alltid kommer in i byggnaden.

När det gäller hallbelysning finns det flera olika alternativ att välja mellan. Vi vet att det kan vara förvirrande och svårt att välja rätt. Ta en titt på vår omfattande lista över hallbelysning. Det kan göra det lättare för dig att fatta ett beslut om vad du behöver och vad du skall välja.

Därför är det en fördel att investera i LED hallbelysning

Det är inte alltid lätt att välja hallbelysning. Du kan dock snabbt begränsa din sökning om du enbart fokuserar på LED belysning för hallar. Med LED belysning för hallar får du många fördelar som du inte får med andra typer av belysning.

Energikostnaderna i en hall kan vara höga. För att minska dessa kostnader är det därför värt att överväga LED belysning. LED belysning är utan tvekan dyrare till en början än andra typer av belysning, men med tiden blir det billigare för dig.

Detta beror på att LED belysning är mycket energieffektiv, vilket leder till besparingar på elräkningarna. Dessutom har LED lampor en lång livslängd. Det minskar också kostnaderna, eftersom glödlamporna inte behöver bytas ut lika ofta som exempelvis glödlampor, halogenlampor eller energisparlampor.

En annan fördel med LED är att denna typ av belysning inte slösar energi. Detta beror på att lampan tänds omedelbart utan uppvärmningsperiod. Samtidigt är LED hallbelysning ett mer miljövänligt val tack vare sin långa livslängd. Dessutom innehåller LED inga miljöfarliga ämnen som kvicksilver.


Populär i Hallbelysning

Välj rätt belysning för ridhall

Den perfekta belysningen för en ridbana bör ta hänsyn till både människors och hästars behov. Hästar och människor är trots allt mycket olika när det gäller synen. 

Människor störs mer av mörker än hästar, medan hästar är känsliga för kraftiga variationer i ljusstyrka. Därför bör ridbanan vara ljus och jämnt upplyst för att göra det så bekvämt som möjligt för både människor och djur. 

Eftersom det inte finns någon källa till naturligt ljus i en inomhusridbana är du beroende av rätt ljus. Detta innebär att du noggrant måste välja belysning för inomhusridbanan som är i linje med det specifika ändamålet.

Det är inte bara ryttaren som måste kunna se var han eller hon rider, utan även hästen måste få sitt ljusbehov tillgodosett. Om det är ett ridhus där t.ex. tävlingar med åskådare hålls är det också en fördel att ljuset är tillräckligt bra för att åskådarna skall kunna följa vad som händer i ridhuset.

Tänk på dessa faktorer när du väljer industrilampor till hallen

En hall är vanligtvis en sluten och mörk byggnad som kan användas för en mängd olika saker. Den kan användas för att packa varor, rida hästar, förvara maskiner, idrotta eller något annat. Oavsett om du vill uppgradera belysningen i din hall eller om du bygger en ny hall är det viktigt att se till att hallen har en utmärkt belysning.

För att uppnå den bästa hallbelysningen finns det flera faktorer som du bör ta hänsyn till. De viktigaste faktorerna som du bör ta hänsyn till när du väljer hallbelysning är: hallens storlek, ändamål, färgkod, ljusets placering, energieffektivitet m.m.

Du bör därför aldrig bara välja den första och bästa industrilampan du hittar. I stället är det en bra idé att tänka på ovanstående faktorer så att du inte hamnar i fel lampor eller fel industriarmatur.

Tänk på IP-klassningen när du skall köpa industribelysning för hallar

Oavsett om din industribelysning placeras inomhus eller utomhus är det viktigt att välja industrilampor med lämplig IP-klassning. När det gäller hallbelysning kan IP-klassificeringen naturligtvis variera beroende på vilken hall det handlar om. Men i de allra flesta fall är det oftast fördelaktigt att välja hallbelysning som tål lite av varje.

Därför är det viktigt att vara uppmärksam på IP-klassificeringen för den industriarmatur du valt, till exempel. Du bör alltid ta hänsyn till den miljö där lampan skall installeras. Finns det damm och smuts? Finns det fukt? Kontrollera i så fall belysningens IP-klassning för att se om den kan användas för det specifika ändamålet.

I allmänhet är det självklart att välja industrilampor med IP65-klassning för en hall. Med denna klassificering kan du vara säker på att lampan är extremt hållbar och robust, och att den klarar av att placeras även i tuffa och hårda miljöer. På så sätt behöver du inte oroa dig för om lampan kommer att kunna lysa upp en hall.

Här på PlusLED hittar du en omfattande lista över den bästa hallbelysningen på marknaden

Det är inte alltid lätt att hitta rätt hallbelysning. Med belysningsprodukter nedan kan du vara säker på att få högkvalitativ industriell belysning för din hall. Här hittar du vårt urval av hallbelysning, där vi har fokuserat på att välja ut modeller som lämpar sig särskilt väl för en hall.

Om du inte hittar exakt det du söker för din hall rekommenderar vi att du tar en titt på några av våra andra kategorier. Till exempel i vår kategori Industrilampor.