Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

LED ARMATUR

Hur man väljer rätt LED armatur

LED armaturer används till många olika belysningslösningar. Gemensamt för dem alla är att det oftast är tal om generell rumsbelysning i form av LED takbelysning. En bra LED ljusarmatur med led är perfekt för att leverera bra och starkt ljus, som oftast är tillräckligt för att arbeta och uppehålla sig i.  När man skall göra överväganden kring belysningen i ett rum, är rummets användning nyckelfaktorn som man skall ta med i överväganden. Men för att kunna ha alla förutsättningar på plats för att kunna välja rätt LED taklampa, är det viktigt att förstå terminologin bakom LED belysning.

Välj rätt ljusfärg för din LED ljusarmatur

Det finns två basala begrepp som är viktiga att förstå när man skall välja rätt LED  ljusrörsarmatur. Det första begreppet som vi stöter på är kelvin - som relaterar till ljusets färg och ofta anges med fyra siffror efterföljda av ett ”K” (t.ex. 4000K). Ju lägre antal Kelvin desto ”varmare” och mer gulaktigt blir ljuset. I samband med val av LED ljusarmatur för inomhusbruk i bostäder, väljer man ofta 3000K som motsvarar varm-vitt ljus. Detta skulle kunna t.ex. vara fallet vid köp av LED ljusarmaturer i köket eller badrummet.

Om de i stället rör sig om LED armaturer till industri, verkstad eller LED ljuspanel till butiks/affärsverksamhet – kan ett mera neutralt vitt ljus föredras och här vill man då ofta välja en belysningsarmatur i 4000K. I vissa tillfällen ses ett kelvinantal som är högre, men om du går efter 3000K till varmt vitt ljus och 4000K till neutralt vitt ljus är du på mycket god väg. Det andra viktiga begreppet är lumen och betecknas ofta med ”lm” (t.ex. 2500lm). Lumen anger ljusets styrka, med andra ord hur starkt LED armaturen lyser. Oftast motsvarar förnuftig ljusstyrka i 230v LED armaturer 80-100lm pr. watt, med denna output får du ett starkt ljus som presterar bra i förhållande till förbruk.


Populära i LED ARMATUR

Välj en LED armatur med den rätta IP klassen

I denna kategori hittar du många olika typer av ljusarmaturer LED. Om du letar efter en LED armatur för utomhusbruk eller en armatur med LED för till exempel en tvätthall? Är det viktigt att armaturen har en tillräckligt hög IP skyddsklass. IP klassen på ditt utomhusarmatur anger armaturens förmåga att motstå vatten och damm och ofta kallas LED armaturer med högt skydd för våtrumsarmatur, stänktät armatur eller stallarmatur. För användning utomhus rekommenderas armaturer med en skyddsklass / tätthetsklass på minst IP65. Letar du istället efter en LED grundarmatur för installation inomhus, eller torra områden, kan du nöja dig med att köpa en LED armatur 230v med en skyddsklass på IP20.

Armaturer med LED rör eller inbyggd LED

Du kan hitta ett stort urval av både LED armaturer med inbyggd LED och LED rör armaturer i denna kategori. Det finns tydliga fördelar och nackdelar med båda lösningarna som är värda att överväga i dina överväganden. Väljer du en LED lysrörsarmatur med t8 lysrör får du en lampa med lysrör, som både kan väljas som led industriarmatur (IP65) eller inomhusarmatur (IP20). Här finns också möjligheten att byta ut LED lysrören. Lösningen med en lysrörslampa är dock ofta lite klumpig att se på och inte så stilren som de populära LED armaturer.

Väljer du istället en LED lysrörsarmatur får du en mer stilren lösning, som ofta ger ett starkare och bättre ljus än en lysrörsarmatur till LED. Denna lösning är ofta också billigare och med den numera höga kvaliteten på dioderna, kan denna lösning hålla många år framöver. Kompaktheten är ofta också en fördel om du letar efter LED armaturer till industri, där är ofta högt till taket och detta ställer större krav än till de vanliga lysrörsarmaturerna.

LED lysrör i befintliga eller nya LED armaturer (LED armatur 120 cm är den mest populära)

Väljer du en LED rör armatur använder den typiskt LED rör t8, som kan bytas ut över tid och därmed förlänga armaturens livslängd. Ofta kommer dessa i vissa bestämda längder och använder exempelvis LED lysrör 120 cm. En annan möjlighet här kunde också vara att få din elektriker att genomföra en ombyggnad till LED rör på din befintliga lysrörs lampa. Genom att göra om armaturen till LED, kan du byta ut lysrören till LED och därmed uppnå besparingar och längre livslängd på dina lysrörsarmaturer. På denna sida hittar du våra LED armaturer för LED lysrör under kategorin LED rör armaturer. Här kan du välja armaturerna med eller utan LED rör.

Om du har en traditionell armatur för lysrör med en mekanisk spole/ballast – kan du ofta också nöja dig med att köpa en LED dummy tändare. Den ersätter den befintliga tändaren och efter byte kan du använda t8 lysrör i LED i din befintliga armatur. Det är viktigt här att påpeka att detta är en billigare lösning för att byta ut lysrör till LED och att den spole som tas bort vid ombyggnaden, här fortsätter att dra förbrukning och utgöra en potentiell framtida felkälla i armaturen.

Olika typer av LED rör

Det kan vara svårt att navigera på marknaden om du enbart letar efter LED rör för ditt befintliga armatur eller har köpt en lampa för LED lysrör och nu behöver köpa lysrör i LED för denna. Om armaturen enbart kan användas med LED rör och inte med traditionella lysrör är det viktigt att köpa LED lysrör t8 som passar till armaturen. En stor del av de dedikerade LED rör armaturerna använder LED rör av typen ’single end input’. Denna typ av LED rör behöver, som namnet antyder, endast spänning i ena änden och det är därför viktigt att armaturen motsvarar detta. Det finns andra typer av LED rör på marknaden och det är därför viktigt att påpeka att inte alla LED rör fungerar med alla LED armaturer för lysrör. Om du letar efter ett LED rör till ett dedikerat LED armatur 120 cm ska du välja ett lysrör utan glimtändare.

Med en LED ljusarmatur får du kraftigt ljus i kompakt design

Det finns många olika valmöjligheter när du letar efter din framtida LED armatur. LED dioderna är kompakta och detta ger fantastiska möjligheter att designa ljusarmaturer som är små men samtidigt ger mycket ljus. Om du letar efter en billig LED armatur är detta ofta lättare att hitta bland LED armaturer med inbyggd LED eftersom de ofta kan produceras billigare än retrofit lösningarna. Våra olika platta LED armaturer är speciellt populära som ljusarmatur till verkstad bland annat eftersom de ofta kan monteras upp under en eventuell portöppning. Om du står inför att byta belysning i din garage, lager, verkstad, festlokal osv. är en LED takarmatur perfekt för uppgiften. Med denna typ av takarmaturer får du utmärkt LED arbetsljus och ett visuellt snyggt uttryck på dina tak.

Med en LED panel får du en stor plan ljusyta

Med en LED panel får du en stor plan ljusyta som lyser kraftigt, men på grund av den stora ytan bländar ljuset inte. Ett ljuspanel kan fungera som ett takfönster och är perfekt för exempelvis kontorsbelysning, bostadsbelysning, verkstadsbelysning med mera. Vid installation i exempelvis kök används ofta 3000K medan 4000K föredras som LED belysning till verkstad. LED paneler finns i olika storlekar där de vanligaste här hemma är 60 x 60 cm och 30 x 120 cm. Du kan bra använda LED panel för inbyggnad. Ofta används LED panel 60x60 som ersättning för kontorets lysrörsarmaturer och byggs direkt in i systemtak. Ett alternativt uppsättning kan uppnås genom att köpa till ramar som kan byggas på taket och LED panelen kan därefter sättas i dessa. Letar du efter ett LED panel som är dimbart? Här finns olika möjligheter och man ska se till att både drivaren och panelen kan dimras, om de inte säljs tillsammans.

Effektiv och stilren LED köksbelysning under skårk och LED bänkbelysning med T5 ljusrörarmatur 

Med LED bänkbelysning och LED köksbelysning under skåp har det blivit superenkelt att montera LED belysning för att ersätta exempelvis en gammal neonrörslampa som ljus under skåp. Med ett T5 lysrörsarmatur LED kök får du en perfekt LED ersättning till en armatur med lysrör. Bänkbelysning LED är ofta prisvärda och kan sättas ihop efter varandra. Du får här en prisvärd lysrörsarmatur led kök som kan användas mycket mångsidigt och eventuellt också som lysrörsarmatur led för verkstad över en arbetsbänk eller på hyllor. Köksbelysning under skåp LED erbjuder en effektiv och stilren lösning som förhöjer både funktionaliteten och estetiken i ditt kök.

Välj LED armatur med LED rör eller inbyggd ljuskälla

Det kan vara ett stort beslut att ta när man överväger att byta ut gamla ljusarmaturer till LED belysning. När beslutet väl är taget och du ska välja vilken typ av LED armaturer du ska använda, kan det snabbt bli överväldigande. Vi har därför gjort en lista över några fördelar med de två mest populära typerna av LED ljusarmaturer.

LED Ljusrörsarmatur. Den största fördelen med lysrörsarmatur LED är att du enkelt kan byta ut rören om de skulle gå sönder eller om du bara önskar mer eller mindre ljus. Dessutom är det oftast mycket enklare att göra vidarekopplingar eftersom det som regel finns mer plats för kablar.

LED platt armatur. Fördelen med dessa armaturer är att de ofta är markant mindre än rörsarmaturerna. Detta ger ett mer neutralt och elegant utseende. Dessa armaturer passar dessutom också väldigt bra till rum/lokaler där det inte är så högt till taket. Dock ska det sägas att båda dessa typer av LED armaturer är otroligt energieffektiva vilket säkrar dig ett riktigt bra ljusutbyte samtidigt som elräkningen blir mindre.

LED armatur för verkstad och garage

När det kommer till optimal belysning i verkstäder och garage är LED armatur verkstad och LED armatur garage oumbärliga element för att skapa den perfekta arbetsbelysningen. Dessa armaturer erbjuder enastående ljuskvalitet som inte bara förbättrar synligheten utan också efterliknar naturligt dagsljus, vilket är avgörande för precisionsarbete. Med LED armatur verkstad och LED armatur garage uppnår du betydande energibesparingar jämfört med konventionella ljuskällor. Detta beror på LED teknikens effektivitet och armaturens långa livslängd som minimerar behovet av frekvent utbyte. Dessa armaturer är designade för att motstå de tuffa förhållanden som ofta finns i arbetsområden, vilket gör dem till en hållbar och ekonomisk lösning. Genom att investera i en LED armatur för verkstad och ett LED armatur för garage säkrar du en ljusare, mer energieffektiv och produktiv arbetsplats.
Att välja rätt belysning till garage eller arbetsområden är avgörande för både säkerhet och effektivitet. En välplanerad garage belysning kan göra stor skillnad i ditt dagliga arbete. Garage armaturer och specifikt led belysning garage erbjuder en hållbar och kostnadseffektiv lösning för alla dina behov. Med lysrörsarmaturer LED, får du den bästa möjliga ljuskvaliteten för ditt garage eller verkstad. Dessa armatur led-lysrör är inte bara energieffektiva utan också designade för att hålla länge, vilket minskar behovet av utbyte och underhåll.
Investeringen i LED armatur verkstad och LED armatur garage betalar sig snabbt genom lägre energikostnader och minskat behov av underhåll. Så om du letar efter belysning till garage, är valet av LED belysning garage och garage armaturer ett bra val för att uppnå optimal ljussättning.

LED armaturer för alle behov

LED armaturer används till många olika belysningslösningar, inte minst inom områder som kök och garage, där rätt belysning är avgörande för både funktionalitet och atmosfär. Att välja en LED armatur kök eller en LED armatur dimbar kan förvandla utrymmet, erbjuder flexibilitet och skapar rätt stämning. Specifikt för köket, där man ofta spenderar mycket tid, kan en dimbar LED armatur ge möjlighet att anpassa ljusstyrkan efter behov – vare sig det handlar om matlagning eller en mysig middag.
Oavsett om det handlar om att uppgradera till LED lysrörsarmatur eller att välja en dimbar lampa i vanlig armatur, är det viktigt att förstå fördelarna med LED-teknik. Dessa inkluderar längre livslängd, lägre energiförbrukning och bättre ljuskvalitet. Med rätt LED armatur, vare sig det är för köket, garaget eller annat utrymme, kan du skapa en mer välkomnande och funktionell miljö.