Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Ljusslingor

I vår kategori med dekorativa ljusslingor hittar du LED ljusslingor för både utomhus- och inomhusbruk. Du kan med andra ord få alla dina behov av ljusslingor täckta, oavsett om du vill berika ditt hem eller dina utomhusområden med en eller flera ljusslingor. Vi är ganska säkra på att du i vårt sortiment kan hitta upp till fler ljusslingor som matchar dina planer och behov med en ljusslinga. 

Ta en titt i vårt stora urval av fina ljusslingor så att du kan skapa en varm och trevlig atmosfär både inomhus och utomhus hemma hos dig. Alla våra ljusslingor är som utgångspunkt LED ljusslingor, vilket gör att du kan ha nytta och glädje av dem i många år. 

Därför skall du välja en LED ljusslinga

De flesta ljusslingor är i dag framställda med LED lampor eller, närmare bestämt med ljusdioder. Dessa ljusdioder ger exakt samma vackra och varma ljus som gammaldags ljusslingor. 

Nya ljusslingor med ljusdioder har dock den fördel, och det är att de levererar en strömbesparing på upp till mellan 50 och 90 % jämfört med gammaldags typ. Inte bara det att du sparar på energiförbrukningen, en LED ljusslinga har även mtcket längre hållbarhet. En LED ljusslinga kan normal klara av att lysa i upp till 30 000 timmar, vilket motsvarar cirka 30 år vid normalt bruk. 

Det är med andra ord värt att investera i en LED ljusslinga när du vill skapa en mysig atmosfär med mest optimala stämning.


Populära i Ljusslingor

Så sätter du upp en lång ljusslinga 

Det ser bara så mysigt ut när andra har satt upp sina ljusslingor inomhus eller utomhus. Men hur sätter du dem egentligen upp själv, så att det är säkert? Det kan vara den stora frågan för många, så här får du några användbara tips:

- Finns det barn i ditt hem? Då är det helt naturligt att de är intresserade av att titta närmare på vackra och dekorativa ljusslingor. Du bör därför se till att alla sladdar är ordentligt fästa så att barnen inte frestas att pilla på dem. Det är möjligt att få sladdarna undan genom att använda sig av kabelsamlare eller kabeltunnel eller genom att tejpa fast dem.

- När du skall hänga upp en billig ljusslinga inomhus eller utomhus, kan du använda små krokar, som du fäster i exempelvis en stucklist eller i träverk längs husets tak. Därmed kan du själv bestämma hur ljusslingan skall hänga, liksom du snabbt kan avlägsna små krokarna igen om det blir nödvändigt.

- Om dina ljusslingor skall vara på andra ställen, kan du exempelvis använda vanliga strips. Det kan du göra om de skall sitta på en stolpe, gren eller liknande.

- Om sladden till din ljusslinga ligger tvärs över en gårdsplats, kan du med fördel gömma den under gruset eller småstenenar, således att varken du eller andra snubblar över den.

- Om du skall hänga en ljusslinga högt upp, bör ni vara två om jobbet. Se till att ni har stabilt underlag att stå på, så att säkerheten är i topp. 

Är det någon skillnad på en utomhus ljusslinga och en inomhus ljusslinga?

Det är helt klart stor skillnad på ljusslingor för utomhusbruk och ljusslingor för inomhusbruk. Skandinaviens väder är som bekant mycket växlande. Det kan vara både varmt och mycket kallt, vått och blåsigt. 

På grund av vädret är det mycket viktigt, att du endast använder ljusslingor avsedda för utomhusbruk när de skall användas utanför. Om du använder en utomhus ljusslinga inne i din bostad, är det dock ok, eftersom det inte gör något. 

Det är inte lätt att se, om man inte vet det. När du tittar på en ljusslinga med det blotta ögat, är det svårt att avgöra, om det är en utomhus LED ljusslinga eller en ljusslinga för inomhusbruk. 

Därför är det ytterst viktigt att du noggrant läser igenom produktbeskrivningen så att du vet var den aktuella ljusslingan får användas. Om du tar din utomhus ljusslinga ner, bör du lägga den i dess originalemballage, så att du alltid vet var den får användas. 

En LED ljusslinga för utomhusbruk är framställd på ett helt speciellt sätt, så att den kan tåla fukt och andra väderelement. Har du en ljusslinga med stickkontakt, skall du likaledes se till att en eventuell förlängningssladd också är avsedd för utomhusbruk.

Placera din solcellsslinga där du vill

Väljer du att köpa en solcellsdriven ljusslinga för utomhusbruk, har du möjlighet att placera den precis där du har lust. Det kan du eftersom den inte är beroende av någon strömförsörjning. En utomhus solcellsdriven ljusslinga skall dock placeras på ett ställe, där dess solpanel kan få så mycket solstrålar på sig som möjligt.

Har du en mycket lång infart, eller bor du långt ut på landet, där det är mycket mörkt? Här är din brevlåda säkert placerad ute vid vägen, vilket gör att du kan välja att montera en ljusslinga med solceller på brevlådans stolpe. 

Det ser dekorativt ut i mörkret, och dessutom har du en riktigt bra riktmärke att köra efter när du kommer hem på kvällen. 

Välj rätt ljusslingor för fest och vardag

Ljusslingor är riktigt bra för både vardag och fest. I vardagen skapar de en typ av ro och balans, medan de till en fest alltid är pricken över i-et när det skall skapas rätt stämning. 

En festljusslinga kan se ut på många sätt. Hur den skall se ut, beror helt på begivenheten. Till vissa begivenheter, såsom ett julbord, en sommarfest och liknande, är det helt säkert på sin plats med en ljusslinga med färger.

Rör det sig däremot om ett bröllop, en konfirmation eller ett barndop, är det vanligtvis mer passande med en ljusslinga med ett varmt-vitt ljus. 

Köp din ljusslinga online på PlusLED – det lönar sig!

Det kan löna sig att köpa din ljusslinga online på PlusLED. Vi saluför nämligen ljusslingor för inomhus- och utomhusbruk i hög kvalitet och till rimliga priser. Dessutom har vi mycket korta leveranstider, vilket gör att dina ljusslingor landar snabbt på din adress. 

Om du har behov av hjälp av en eller annan art, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper och guidar dig gärna till rätt köp av ljusslingor för dig och ditt hem. 

Du frågar bara på, oavsett om det handlar om en partyljusslinga, en ljusslinga med stora lampor, en LED ljusslinga på 10 meter, en ljusslinga med färgade lampor eller något helt annat.