Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Kabelskarv / Kopplingsmaterial

Om du har behov av en eller flera kopplingsklämmor med vars hjälp du kan koppla sladdar och kablar, hittar du ett bra urval här hos oss på PlusLED. 

Här på sidan hittar du allt från kopplingsklämmor för utomhusbruk, en enkel kopplingsklämma, en dubbel kopplingsklämma, en Wago kopplingsklämma, kopplingslister och mycket annat.

Alla våra kopplingsklämmor är i hög kvalitet och kan köpas till konkurrenskraftiga priser. Oavsett vad du har behov av, är PlusLED redo att hjälpa dig när det gäller koppling av kablar i din bostad.

Håll ordning på dina kablar med en vanlig eller utomhus kopplingsklämma

En kopplingsklämma, också kallad för en toppklämma, är den perfekta lösningen, om du har fler kablar som skall kopplas. 

Genom användning av kopplingsklämmor till kablar kan du nämligen alltid hålla ordning på dina kablar. Det är en fördel, om du inte vill att dina kablar och sladdar skall ligga runt i en oöverskådlig koppling.

Kopplingsklämmor kan användas för en lång rad av ändamål och används normalt vid montering av diverse el-installationer eller vid installation av olika typer av elektronik i ditt hem.

Populära i Kabelskarv / Kopplingsmaterial

Hitta rätt kopplingsklämma för kablar för just dina behov

Om du vill ha en billig kopplingsklämma i hög kvalitet, ta då en titt i vårt sortiment. Här hittar du många olika typer av kopplingsklämmor med olika egenskaper, vilket gör att det finns något för alla behov. Du hittar bland annat:

- Wago kopplingsklämmor

- Skruvlös kopplingsklämma

- Dubbel kopplingsklämma

- Enkel kopplingsklämma 

- Utomhus kopplingsklämma

- Kopplingsklämma med gel

- Kopplingslist

Innan du går i gång med att använda kopplingsklämmor, bör du dock alltid sätta dig in olika regler på detta område. Likaledes är det viktigt att du noggrant undersöker vilken kopplingsklämma du skall köpa. Gå igenom vårt urval här och hitta den kopplingsklämma som du har behov av.

Använd en kopplingsklämma för utomhusbruk

Att koppla kablar i kopplingsklämmor är inte bara något du har behov av inomhus. Det kan också vara användbart utomhus. Med en utomhus kabelklämma får du en lösning som lämpar sig för koppling av kablar från utomhuslampor, trädgårdslampor, strålkastare m.m.

Koppling av kablar i kopplingsklämmor utomhus är en bra lösning för dig som har en del utomhusbelysning och vill koppla kablarna på det mest optimala sättet. 

Vid köp av en kopplingsklämma är det viktigt att titta på IP-klassificeringen. På så sätt kan du se om den utomhus kopplingsklämma eller klämma lämpar sig för att användas för utomhus koppling av kablar. Samtidigt bör du kontrollera om det är en vattentät kopplingsklämma eller ej.

Välj rätt kopplingselement

I och med att det finns en del olika kabelklämmor på marknaden, kan det vara svårt att välja rätt. Det finns en lång rad modeller, varianter och typer, så hur skall du egentligen komma fram till rätt klämma för dina behov? Skall det exempelvis vara en enkel eller en dubbel kopplingsklämma?

Om du tidigare har arbetat med diverse el-installationer, belysning eller liknande, har du med stor sannolikhet sett en kopplingsklämma. Men det innebär inte nödvändigtvis att du har köpt någon.

Vid val av en kopplingsklämma bör du till att börja med att titta på dimensionerna. Det är nämligen inte säkert att din valda kopplingsklämma passar just den specifika kabeln. Det kan du snabbt komma fram till genom att läsa produktbeskrivningar. Dessutom skall du titta på de olika typerna, läsa om dem och se vilken variant som lämpar sig bäst för det specifika ändamålet.