Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Belysningsskenor

Har du behov av belysning i ett större rum i ditt hem? Eller vill du ha en flexibel lösning i förhållande till var dina lampor skall placeras? 

I sådana fall är det bästa valet en belysningsskena. Belysningsskenor monteras direkt i taket, varefter du kan njuta av optimal och allsidig belysning. 

Här på sidan hittar du ett stort urval av strömskenor, med vilka du kan sätta ihop den lösning som bäst passar dina behov och önskemål. 

Vilken belysningsskena skall jag välja?

Med en belysningsskena får du en flexibel lösning till spotlights och pendellampor. Men hur kommer du fram till vad du skall välja? Du hittar nämligen både en 1-fasskena samt en 3-fasskena.

Helt generellt lämpar sig 1-fasskenor bäst för privata hem, medan företag oftast uppnår störst fördelar med en 3-fasskena. En 1-fasskena är vanligtvis mindre än 3-fasskena, medan den också har snyggare och enklare design.

Dessutom kan du med en 3-fasskena använda fler watt samt tändningar, vilket ofta är behovet i ett företag, butik eller liknande. 

Den största skillnaden mellan dessa två ljusskenor är, att det i en 1-fasskena endast är en enkelt strömförande kabel. 

Härmed kan lamporna endast justeras en gång (tända, släcka och dämpa), varemot en 3-fasskena har delat upp den strömförande kabeln, vilket gör det möjligt att justera (tända, släcka och dämpa) lamporna var för sig.


Populära i Belysningsskenor

Uppnå en flexibel belysning med strömskenor till tak

Strömskenor är en ytterst flexibel och funktionell lösning om du vill ha skenor till lampor i ditt hem eller i ditt företag. Vid användning av en belysningsskena skall du bara montera denna i taket, varefter dina spotlights eller lampor placeras i skenan.

Med denna typ av belysning kan du enkelt och snabbt placera flera lampor i skenan eller flytta runt dem som redan är placerade i den, efter behov och önskemål. Ditt behov av belysning är inte nödvändigtvis alltid samma, så det är ett praktiskt alternativ för dig som inte vill ha en stationär lösning.

Har du exempelvis en elskena / strömskena till tak placerad över ditt matbord, och får du fler gäster, skall det utökas, kan du på mycket kort tid flytta runt på lamporna. När gästerna har gått hem, kan du flytta ljuset tillbaka som det var innan. 

Med en belysningsskena är dina möjligheter oändliga, eftersom det närmast bara är din fantasi som sätter gränserna.

En spotlightskena är ett bra val

Vill du ha en elegant, funktionell och praktisk belysning, som ger dig massor av ljus? Då är spotlightskenor ett ytterst bra val i och med att strömskenor lämpar sig särskilt väl för spotlights. Spotlights på skenor är mycket populära i många hem, eftersom de inte tar så mycket plats och samtidigt är det snygga också.

Dessutom lämpar sig spotlights på skena för en del ändamål och kan faktiskt användas i fler rum samt miljöer. Förutom att du kan uppnå många fördelar genom en flexibel spotlightskena, kan du också tillföra massor av stämning in i ditt hem med moderna och tidlösa spotlights i taket.

Placera en elegant strömskena och belysningsskena i alla rum i ditt hem

En strömskena kan användas i närmast alla rum i ditt hem. I många hem hittar du strömskenor över matbordet eller i vardagsrummet, men det är inte de enda möjligheterna. En belysningsskena kan användas i många andra rum i hemmet.

Genom användning av spotlights till tak på skenor kan du få ljus just där du vill ha det. Om du vill framhäva något bestämt i din bostad. Eller om du saknar en optimal ljuskälla på flera ställen, då är en elskena det rätta valet. Med en takskena kan du nämligen välja att sätta fokus på ett specifikt föremål eller en fin vägg. Det kan skapa unik look i din bostad.

Spotlights på skena är dessutom praktiska vid ditt klädskåp, eftersom de kan ge dig ljus in i själva skåpet, så att du enklare kan hitta just de kläder du letar efter.

Belysningsskenor är designade så att de matchar varje rum och alla inredningar. Därför behöver du inte bara nöja dig med att välja elskenor till ett speciellt rum. I vårt urval hittar du något för alla rum i din bostad.

En LED belysningsskena säkrar dig många fördelar

Vid valet av belysningsskenor skall du överväga vilken typ av ljus du vill ha. Du kan nämligen både hitta modeller, där det är möjligt att använda dig av glöd- och sparenergilampor eller LED ljuskällor. Om du vill spara på elräkningen, rekommenderar vi att du väljer LED belysningsskenor.

En LED takskena har många fördelar, då LED belysning gör inte bara nytta för din plånbok, utan också för miljön. 

Med en LED belysningsskena kan du nämligen använda dig av LED ljuskällor, extra hållbara och med lång livslängd. På så sätt behöver du inte hela tiden byta ljuskällor, vilket är både en miljövänlig och besparande lösning.

Dessutom blir LED ljuskällor inte i närheten så varma som exempelvis glöd- och sparlampor, och så tänder de också ögonblickligt.

Slipp många irriterande sladdar med en el skena

Vi känner igen det alla. Irriterande sladdar från lampor, som hänger överallt och oftast är bara i vägen. Det är här som belysningsskenor kommer in i bilden. Med denna flexibla ljuskälla behöver du nämligen inte bekymra dig om särskilt många sladdar.

Om du redan har placerat en lampa på ett ställe, men fortfarande har behov av en extra lampa, får du ytterligare en irriterande kabel i ditt hem. Men med hjälp av strömskenor är detta inte längre nödvändigt.

I och med att du med en skena till lampa kan flytta runt ljuset allt efter dina behov, slipper du ha så många kablar hängande i de olika rummen. Det gör inte bara att hela estetiken blir snyggare i din bostad, du slipper också ta bort en massa damm och smuts från alla dessa kablar.

Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt takskena

Är du i tvivel om vad du skall välja ur vårt stora urval? På PlusLED.se har vi många års erfarenhet av att guida våra kunder för att kunna företa rätta val, oavsett om det rör sig om en LED spotlightskena, strömskenor till lampor, spotlights i taket i form av belysningsskenor med spotlights eller något helt annat.

Kontakta oss gärna, vi lyssnar gärna närmare på dina behov och önskemål. Härefter kan vi tillsammans hitta rätt lösning, så att du uppnår bäst belysning i ditt hem med en strömskena utan att det behöver kosta en förmögenhet.