Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

G9 Lampor

En G9 LED lampa är en liten lampa med en sockel som i dag kan användas som ljuskälla i många små lampor, där det är ont om plats och där det inte finns plats för en vanlig lampa. Trots lampans lilla storlek, avger den mycket ljus. Därför hittar du denna typ av ljuskälla i många nyare lampor, såsom bordslamporvägglampor, sänglampor, ljusspeglar, taklampor m.m. 

De populära G9 lamporna ersätter efterhand deras konkurrent, som ju är traditionella G9 halogenlampor. Och detta i stor omfattning. Det gör de eftersom de har längre livslängd och är mycket mer ekonomiska. 

I denna kategori hittar du vårt samlade urval av G9 LED lampor, som naturligtvis är utrustade med G9 sockel.

Populära i G9 Lampor

Varför heter det en G9 LED lampa?

Innan det kom LED Lampor på marknaden, var beteckningen G9 närmast synonymt med en G9 halogenlampa. Vid den här tiden var den nämligen den mest optimala ljuskällan i små lampor. Senare har LED tekniken kommit till, och därför kallas dessa lampor för G9 LED lampor. 

Eftersom det finns flera olika typer av lampor i dag, där G9 ingår (halogenlampor, energisnåla sparlampor, LED lampor), är det egentligen bara en hänvisning till sockelns utformning. Sockeln består av två stift, 9 millimeter mellan dem. Det är också därför som du kan hitta denna typ av lampor under namnet stift sockel lampa. 

Förutom att G9 täcker över sockel typen, betyder det också, att det är en lampa där det inte finns en inbyggd reflektor. I och med att det inte finns en inbyggd reflektor i G9 lampor, får du inte ett riktningsbestämt ljus. Ljuset från G9 lampor avges med andra ord ut åt alla håll, under förutsättning att lampans utformning inte förhindrar detta. 

Fattning G9 – men hur är det med längden?

När du har kommit fram till att du skall använda en stift sockel lampa, och att det skall vara en G9 lampa, är du redan på god väg att kunna köpa en ny lampa. Men, precis som det finns en del olika inbyggda ljustekniker i en G9 lampa, så har varje lampa sin egen längd. 

Det gäller naturligtvis också för en G9 LED lampa, och därför skall du vara uppmärksam på detta innan du beställer en G9 LED lampa. För att vara säker på att du investerar i ljuskällor som perfekt passar i dina nya eller gamla lampor, bör du alltid kontrollera lampans längd. 

Du hittar exakta mått på våra LED lampor om du tittar under ”Ytterligare information” för varje produkt. 

Finns det någon G9 LED dimbar ljuslampa?

Det finns en klar möjlighet att hitta en G9 LED dimbar ljuslampa. Det är dock inte alla G9 LED lampor som kan dämpas. Det beror mycket på själva LED lampan om den är dimbar eller ej. 

För att det skall vara enkelt för dig att komma fram till, om en G9 LED stift sockel lampa i vårt sortiment kan dämpas, kan du titta under ”Ytterligare information” om lampan. Här hittar du nämligen den samt mycket annan nyttig information.