Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

WiFi Dimmer och Relä

Ett brett urval av intelligenta lösningar för det smarta hemmet

Här på sidan hittar du ett brett urval av WiFi baserade smart home lösningar. Med produkter för smarta hem med WiFi behöver du ingen extern brygga eftersom produkterna ansluts till det befintliga nätverket. 

WiFi smart home produkter kan därför vara en mer fördelaktig metod att använda om du snabbt vill komma i gång med det smarta hemmet, eller kanske bara behöver några smarta enheter. Gemensamt för dessa produkter är att de är enkla att installera och att de är mycket användarvänliga. 

Mest populära Smart Home lösningar

WiFi baserade smart home system är bland de mest populära när det gäller intelligent styrning av hemmet. Tillsammans med Zigbee smarta hemsystem är WiFi  och Zigbee baserade system att föredra. 

Zigbee är också delvis beroende av WiFi eller trådbunden internetanslutning. Zigbee enheterna måste vara anslutna till en Zigbee brygga eller hubb som är ansluten till internet via en trådbunden eller trådlös anslutning. Detta är nödvändigt för att möjliggöra fjärrstyrning av Zigbee enheterna. Zigbee är i själva verket ett mesh nätverk, som är en sluten krets mellan de anslutna enheterna. Därför krävs det en zigbee brygga för att fjärrstyra enheterna via en app för smarttelefoner och liknande system.


Populär i WiFi Dimmer och Relä

Hjälp med val av system och enheter för smarta hem

Vissa smarta hem enheter har också inbyggd Bluetooth. Detta är ofta för att säkerställa en enkel och smidig anslutning till internet. I många fall kan det vara enklast att komma åt enheten via bluetooth först. För att senare dela information med enheten om lösenord för internet och annan information. 

Enheter med Bluetooth kan också användas i områden där internet inte är ett alternativ. Enheter med enbart Bluetooth förbrukar mycket mindre ström än WiFi enheter, vilket har en positiv inverkan på enhetens livslängd, särskilt om den är batteridriven. 

Upplev intelligent hemkontroll med WiFi relä

Med ett trådlöst relä kan du sätta på och stänga av strömmen till dina enheter. WiFi styrda reläer är särskilt smarta i situationer där du inte vill byta ut en hel enhet till en särskild smart enhet. WiFi reläet behöver bara monteras mellan t.ex. lampans uttag och taklampan. Då kan du slå på och stänga av lampan med ett enkelt tryck i appen på din smartphone. Ett WiFi relä är därför den bästa lösningen om du letar efter ett sätt att fjärrstyra dina äldre lampor och ljuskällor.

I de allra flesta fall är det också betydligt billigare att installera en WiFi relä än att byta ut alla dina ljuskällor och lampor till vanliga smarta hemlampor. Med en WiFi relä kan du ställa dig framför dina 10 LED spotlights i köket och slå på och av dem via din smartphone. Utan att dina LED spotlights är kompatibla med smarta hem eller har inbyggd trådlös teknik.

Användarvänlig installation av din smarta hem lösningar med appen

Det är förvånansvärt enkelt att konfigurera ditt nya smarta WiFi system för hemmet via din smartphone. Detta gör att du snabbt kan njuta av ditt smarta hem och ställa in smarta rutiner och scener som kan göra din vardag enklare och roligare. Med hjälp av olika appar för smarta hem är det möjligt att installera alla typer av automatik och kombinera produkter från flera olika tillverkare.

Du kommer därför att uppleva en hög grad av användarvänlighet när du installerar dina nya smart hem enheter och tillbehör. Dessutom finns det ett stort antal appar från tredje part som kan göra många olika saker. Med ett WiFi smart hem system kan du omvandla en mängd manuella uppgifter till helt automatiserade uppgifter. 

Du kan till exempel installera trådlösa rörelsesensorer med batterier, så att du slipper dra nya kablar. Det är användarvänligt att ställa in tillbehör till ditt smarta hem och kräver bara några få tryckningar i appen.

Med en smart wifi dimmer kan du justera dina ljuskällor trådlöst

Om du väljer att installera en WiFi dimmer kan du justera ljusstyrkan på dina vanliga LED lampor och glödlampor via din smartphone. Med en sådan lösning kan du i stället för att köpa 10 smarta glödlampor för hemmet montera en WiFi dimmer framför dina vanliga dimbara ljuskällor. 

Den här lösningen är populär i områden med många ljuskällor i samma grupp. Att byta ut alla dessa lampor mot vanliga smarta hem lampor är vanligtvis en stor kostnad. Därför kan det vara ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ att bara installera en WiFi dimmer.