Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Byggplatsbelysning

Belysning för byggplatser

Arbetar du på en byggarbetsplats? Då behöver du belysning för byggarbetsplatser. Vi har sammanställt en lista över den bästa byggplatsbelysningen för alla behov.

Under vinterhalvåret och på kvällar och nätter är det nödvändigt att använda artificiell belysning på byggarbetsplatsen. Vid dessa tillfällen räcker det naturliga ljuset inte till för att utföra byggnadsarbeten på ett säkert sätt. Det är därför viktigt att belysningen på platsen används för att stödja arbetsprocessen och andra allmänna aktiviteter i området.

På byggarbetsplatser kan man använda olika typer av belysning. Här är en översikt över dina alternativ som kan hjälpa dig att få rätt arbetsljus.

Optimal belysning på byggarbetsplatser är viktig för säkerheten

Det är viktigt att använda bra och effektiv belysning på byggarbetsplatser. I detta sammanhang är det värt att fundera på hur du kan belysa byggarbetsplatsen på bästa möjliga sätt. Detta bör alltid beaktas för att öka säkerheten för de personer som arbetar på platsen.

När man arbetar på en byggarbetsplats är säkerheten en av de viktigaste faktorerna. Belysningen spelar en stor roll för den allmänna säkerheten, särskilt i mörker och när sikten är kraftigt nedsatt.

Rätt belysning kan i slutändan bidra till att eliminera risken för olyckor och skador, eftersom alla kan se vad de gör. Med andra ord är det viktigt att alltid fokusera på optimal belysning på byggarbetsplatsen, eftersom rätt belysningslösning kan förebygga arbetsrelaterade skador.


Populära i Byggplatsbelysning

LED arbetsbelysning är en fördel som belysning på byggarbetsplatser

Det är fortfarande vanligt att använda traditionella belysningskällor på byggarbetsplatser. Det är dock viktigt att vara medveten om att denna typ av belysning har ett antal nackdelar för den som betalar för belysningen och för arbetarna på plats. Nackdelarna med traditionell belysning är bland annat sämre ljuskvalitet och hög energiförbrukning.

Användning av LED arbetsbelysning eller LED strålkastare på en byggarbetsplats har däremot många fördelar. Fördelarna med LED arbetsbelysning är bland annat exceptionellt hög ljuskvalitet, lång livslängd, minimalt behov av underhåll och minskade energikostnader. Dessutom är LED en mycket robust och miljövänlig ljuskälla.

Genom att använda LED belysning på byggarbetsplatsen kan man därför uppnå betydande energibesparingar. LED lampor förbrukar i genomsnitt fyra till fem gånger mindre ström än till exempel en vanlig glödlampa eller halogenlampa. I slutändan kan detta innebära att dina energikostnader på plats minimeras avsevärt.

Detta bör du tänka på vid valet av byggarbetsplatslampor för en byggplats

När du letar efter den bästa belysningen för byggarbetsplatser finns det några saker du bör tänka på. Alla lampor är inte gjorda för den här tuffa miljön, och vissa fungerar säkert bättre än andra. Här är några tips som hjälper dig att hitta den bästa belysningen för byggarbetsplatser.

- Hur stor är byggplatsen? Tänk på hur stor yta belysningen skall täcka för att vara optimal. På så sätt kan du välja arbetslampor som uppfyller det specifika behovet.

- Tänk på kvaliteten. Naturligtvis behöver du belysningslösningar som är extremt robusta, starka och hållbara. Ta en titt på kvaliteten på själva lampor och se om de är gjorda för att hålla länge.

- Hur skall belysningen användas? En annan sak du bör tänka på är hur och till vad lamporna skall användas. Det finns flera olika typer av arbetslampor, så det här kan hjälpa dig att göra rätt val.

- LED eller annan ljuskälla: Som nämnts i avsnittet ovan är det alltid rekommenderat att välja LED byggplatsbelysning.

- Transportabel belysning: Få har behov av belysning uteslutande på en enda byggplats för alltid. Här är det värt att tänka på om du till exempel skall välja en strålkastare som lätt kan flyttas från plats till plats.

Välj LED arbetslampor med rätt IP-klassning som belysning på byggplats

En arbetsbelysning skall inte bara kunna belysa en byggarbetsplats optimalt. Den måste också kunna tåla att placeras i denna miljö. När det gäller en byggarbetsplats bör du välja belysning som är tillverkad för att tåla hårda och tuffa miljöer.

I sådana fall är det viktigt att du känner till lampans IP-klassning. IP-klassificeringen anger om arbetslampan eller strålkastaren i fråga klarar allt från damm till stänk, vatten, främmande föremål och så vidare.

Om du köper billiga LED arbetslampor för en byggarbetsplats bör du alltid välja en lampa med rätt IP-klassning. Det rekommenderas att du investerar i LED arbetslampor med IP65-klassning. 

Om du väljer en strålkastare eller en LED arbetslampa med denna IP-klassning för en byggarbetsplats kan du vara säker på att den är extremt robust och hållbar och klarar det mesta. Det innebär att du enkelt kan använda den på en byggarbetsplats utan att behöva oroa dig för om den specifika lampan klarar det.

Få en översikt över marknadens bästa arbetsbelysning för byggarbetsplatser här

Letar du efter den bästa arbetsbelysningen för din byggarbetsplats? Med så många alternativ på marknaden har vi bestämt oss för att göra det enklare för dig. 

Om du behöver något annat än nedanstående för en byggarbetsplats är det en bra idé att ta en närmare titt på andra kategorier på den här webbplatsen. Flera modeller finns även i andra storlekar m.m. Du kan ta en titt på kategorin LED strålkastare för att få en fullständig översikt.