Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

KABLAR

Stort urval av kablar för alla möjliga typer av installationer

Här på PlusLED hittar du ett brett urval av kvalitetskablar för olika typer av arbetsuppgifter och funktioner i hemmet och på arbetsplatsen. Det kan till exempel vara en förlängningskabel för utomhusbruk, en HDMI kabel för din nya Playstation eller en laddare för din smartphone. Oavsett vad du än letar efter kan du med stor sannolikhet här hos oss hitta något som på ett eller annat sätt kan uppfylla dina behov.

Kablar är en term som ofta används i samband med elektriska produkter. De allra flesta elektriska apparater använder kablar i någon grad och ofta många av dem. Elkablar finns i alla möjliga storlekar, allt från de små, små kablarna i din smartphone till riktigt stora transatlantiska datakablar som ser till att internet alltid fungerar som det skall. 

Kvalitetssortiment av AV kablar och EL kablar

El  och AV kablar och ledningar är därför en stor del av vår vardag, vare sig vi vill det eller inte. En stor del av vår dagliga verksamhet innebär att vi har kontakt med elektriska enheter. Oavsett om det är din smartphone, dator, kaffebryggare eller bil. Alla dessa enheter har bland mycket annat, också kablar gemensamt. 

Det är därför viktigt att de EL  och AV kablar som du behöver för att utföra dina arbetsuppgifter är av en viss kvalitet. En kabel av god kvalitet garanterar att du får en kvalitetsprodukt som är utformad för att hålla i mer än bara några månader. Köp därför alltid en kabel som är hållbar och pålitlig.

Populär i KABLAR

Vilken HDMI kabel skall jag välja?

Ett bra exempel är en HDMI kabel av hög kvalitet. En HDMI 2.1 kabel med högkvalitativa guldpläterade kontakter vilket garanterar bästa möjliga dataöverföring. Detta ger dina AV enheter de bästa möjliga förutsättningarna för att leverera en skarp bild med högkvalitativt ljud. 

HDMI kablar av dålig kvalitet kan på ett negativt sätt påverka dataöverföringen mellan din Playstation och TV, vilket till exempel kan göra ljud  och bildupplevelsen sämre än den borde vara. Det är därför vettigt att tänka på kvalitet när man överväger en kabel, i synnerhet när det gäller denna typ av kabel.  

Här på sidan hittar du både HDMI 2.0  och HDMI 2.1 kablar. Skillnaden mellan dessa kablar är deras förmåga att överföra en mängd data mellan två enheter.  

Var används DVI  och Displayport kablar?

Gemensamt för dessa två kabeltyper, DVI och Displayport, är förmågan att överföra data mellan två enheter. Oftast mellan en dator och en dataskärm. 

Displayport kabeln håller fortfarande på att utvecklas och förbättras. Denna typ av kabel är i nära konkurrens med HDMI kabeln. HDMI lämpar sig dock numera mer för TV skärmar, medan Displayport lämpar sig mer för dataskärmar. 

Displayport 2.0 kabeln kan överföra video, ljud, USB data och andra typer av data. 2.0 kabeln kan i vissa fall leverera uppdateringsfrekvenser på upp till 240 Hz vid 4K upplösning. Detta beror dock på flera faktorer, t.ex. datorns och skärmens specifikationer. Den här kabeln används oftast för att ansluta en dator och en bildskärm. Det beror främst på displayport kabel förmåga att överföra tunga datasignaler med extremt lågt brus, vilket ger en oöverträffad bildupplevelse av hög kvalitet.

Hitta rätt förlängningskabel för användning inomhus eller utomhus

Så länge det inte finns några mobila eluttag kommer förlängningssladdar alltid att efterfrågas. De finns i alla former och storlekar i de allra flesta hem och företag, där de används för alla möjliga uppgifter. Från den klassiska förlängningssladden för dammsugaren och trädgårdsmaskinen till uttaget som gör att du kan installera en dator, en bildskärm o.s.v. från ett enda vägguttag. 

Uttag är bra och det är svårt att föreställa sig en värld utan dem. Det skulle säkert göra många praktiska uppgifter mycket svårare. Här på sidan hittar du ett urval av de mest populära uttagen och förlängningssladdarna, som kan användas för många olika uppgifter. Du hittar både inomhus  och utomhusmodeller i olika längder, vilket gör att du snabbt och enkelt kan hitta just sladd som passar dina behov. 

Har du behov av en snabbladdare för din iPhone eller Android smartphone?

I en hektisk vardag är långsam laddning av din smartphone något som borde höra till det förflutna. Tillverkaren av din smartphone skickar dock ofta en laddare som gör jobbet, men inte mer än så. Det problemet kan dock lösas med rätt saker, som syftar till att komma tillbaka på rätt spår med en laddad mobiltelefon. 

I vårt breda urval bestående av laddare och kablar hittar du tillbehör för din iOS  och Android enhet. Du kan alltså hitta Lightning laddare för både Iphone och Ipad. Liksom USB C laddare för Samsung, Xiaomi och liknande smartphones.

Kvalitativa USB C och Lightning kablar för dina smarta enheter

USB C laddare och  kablar kan också användas för ett stort antal alternativa enheter. Till exempel för blixtsnabb laddning av powerbanks med hög kapacitet. Laddningsbara ficklampor, trådlösa hörlurar och liknande uppladdningsbara apparater. Micro USB kabeln används fortfarande i många mindre enheter. I vårt sortiment hittar du ett urval högkvalitativa Micro USB kablar, i flera olika längder. 

De allra flesta nyare elektroniska prylar, smartphones och liknande enheter på marknaden använder USB C standarden. Denna standard har gjort det möjligt att använda samma kabel för ett stort antal produkter som vi använder i vardagen. 

Minska antalet laddare i hemmet med en universell strömförsörjning

På så sätt kan du snabbt ladda dina batterikrävande enheter utan att behöva oroa dig för om du har rätt kabel tillgänglig. USB C kabeln har också många andra användningsområden än laddning. Denna typ av kabel kan därför beskrivas som en multikabel, som har införlivat de bästa egenskaperna och funktionerna hos ett stort antal datakablar på ett modernt och kompakt sätt. USB C kabeln kombinerar alltså dessa funktioner i en kabel som kan användas av alla enheter och tillverkare. 

Här hittar du installationskablar i både meter och hela rullar

Oavsett om du är mitt i ett byggprojekt eller bara behöver hänga upp ett par lampor, här på vår hemsida hittar du kablar för alla ändamål. Du hittar både vanliga kablar på rullar och kablar med bestämda längder. Detta ger dig möjlighet att köpa precis den mängd elkabel som passar dina behov. Oavsett om det är installationskabel för spotlights och andra vanliga installationer eller bara en vanlig lampkabel. Det finns även versioner med och utan brytare.

Kabel till lampa med eller utan strömbrytare

Vi har kablar för alla ändamål. Om du är ute efter lampkabel, hittar du här på vår hemsida ett stort urval av denna typ av kabel. Vi har flera olika versioner, både med och utan strömbrytare, beroende på kabelns syfte och användning. Du hittar också sladdar i olika färger, så att du kan matcha sladden med den produkt som skall användas med sladden.

Hur används en AUX Kabel till bil och ljudanläggning

Denna typ av ljudkabel är ett riktigt måste. AUX kabeln kan användas i många olika apparater. AUX kabeln används ofta i bilen, där den används för att ansluta din smartphone eller liknande inmatningsenhet till bilens ljudsystem. Den här typen av kabel kan också användas för stereon i vardagsrummet, hörlurar, bärbara högtalare m.m.