Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

C, babybatteri eller helt enkelt LR14 batteri? 

Kärt barn har många namn. Detta gäller även för denna typ av batteri. C batterier har flera egenskaper, bland annat den fysiska storleken. Detta visar att batteriet har en hög kapacitet och därför kan innehålla en stor mängd ström. Detta är en bidragande faktor till att batteriet är optimalt för mer energikrävande uppgifter. 

Det kan till exempel vara strömkällan till en ghettobläster, en större ficklampa, cykellampor, fjärrstyrda leksaker eller liknande. Detta innebär att den här typen av batteri i allmänhet lämpar sig för medelstora elektroniska produkter.


Populära i C Batterier

LR14 batteritypen kännetecknas av lång hållbarhet

C eller LR14 batterier har samma längd som ett vanligt AA batteri. Men de är betydligt bredare. Detta ger en högre kapacitet, vilket gör dem lämpliga för kraftkrävande uppgifter. Det kan handla om mobila musikspelare, LED-flasklampor och liknande produkter. Gemensamt för alla dessa är att de har en hög effekt, antingen i form av ljud eller ljus. Vilket kräver en hög effekt som C batterier är konstruerade för att hantera.

Används ofta i ficklampor och för andra krävande uppgifter

På grund av batteriets fysiska storlek kan C batterier innehålla en stor mängd ström. Detta gör att den här typen av batterier lämpar sig för t.ex. ficklampor. Stavficklampor ger ett högt ljusflöde, men kräver också en relativt stor mängd ström för att fungera optimalt under lång tid. Egentligen är batteriet inte längre än ett klassiskt AA batteri, men det är betydligt bredare. Du får alltså inte ett överdrivet långt batteri, vilket skulle påverka utformningen av t.ex. ficklampan negativt. Eftersom greppet på en ficklampa redan är bredare än på en vanlig ficklampa är det vettigt att använda ett C-batteri som passar optimalt i greppet.