Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Köksbelysning

Belysning i köket

Behöver du ny belysning i köket? Ta då en titt på vår lista över den bästa köksbelysningen. Bra belysning är nämligen viktigt i köket, eftersom det är ett rum där man tillbringar mycket tid, ofta flera gånger om dagen. 

För att hjälpa dig att få det bästa ljuset i ditt kök har vi lyft fram några av våra produkter i listan nedan. Den kan vara till stor hjälp när du väljer nya kökslampor, eftersom listan är baserad på våra mest sålda produkter och på våra kunders feedback. 

Optimala kökslampor i ditt kök

Oavsett om du har ett stort eller litet kök är det ytterst viktigt att det är väl upplyst och att det är möjligt att skapa en mysig belysning. Eftersom köken i dag används för så många olika aktiviteter behövs båda. 

Matlagning, läxläsning m.m. kräver till exempel bra arbetsljus. Å andra sidan är omgivande belysning ofta mer relevant när man äter en god middag eller bara hämtar något från kylskåpet.

Du bör därför välja din köksbelysning med omsorg så att du kan skapa det ljus du har behov av. 


Populära i Köksbelysning

Inred ditt kök med kökslampor på bästa sätt

Det är alltid fördelaktigt att titta på inspiration för köksbelysning som du kan använda aktivt när du skall välja kökslampor. 

Det finns många typer av kökslampor som passar bra i köket. Varje typ av köksbelysning har vanligtvis sitt eget ändamål. Du kan behöva dessa typer av belysning:

- Ljus under köksskåpen

- Lampor över köksbordet

- Taklampa

- Vägglampa

Oavsett vilken typ av kökslampa du vill ha, kom ihåg att ta hänsyn till de befintliga ramarna i ditt kök. 

Väl synliga lampor, såsom vägglampor och taklampor, bör passa in i kökets övriga inredningsstil eftersom de bidrar till att fullborda utseendet. Det är därför en bra idé att välja dessa typer av lampor beroende på om du har en modern, minimalistisk, gammaldags, rustik eller annan stil i ditt kök. 

När det gäller belysning under köksskåp skall endast själva ljuset vara synligt. Du skall därför se till att det finns tillräckligt med utrymme för att montera det och att det kan monteras utan att behöva bländas av ljuset.  

Underskåpsbelysning skapar en bra arbetsmiljö i köket

Underskåpsbelysning är det bästa sättet att skapa en bra och säker arbetsmiljö i köket. Med denna typ av köksbelysning får du ett riktat och fokuserat ljus. 

Ljuset gör matlagning och andra aktiviteter på köksbänken lättare eftersom du faktiskt kan se vad du gör. Det gör det också mycket säkrare för dig att arbeta med knivar, hantera heta kastruller och stekpannor m.m. 

Underskåpsbelysning i köket skall ge ett fokuserat och starkt ljus med hög färgåtergivning och utan skuggeffekter. Du bör därför välja en underskåpsarmatur med en färgåtergivning på Ra>80.

Om du väljer LED underskåpsbelysning kan du till och med spara pengar på din elräkning. Den använder bara en bråkdel av strömmen jämfört med t.ex. gammaldags lysrörslampor.

En kökspendellampa och en vägglampa är också bra lampor för köket

En kökspendellampa är riktigt bra på att samla ljus, vilket också är anledningen till att den passar bra som lampa över diskbänken. Med kökslampor ovanför diskbänken, i form av pendellampor, får du goda arbetsmöjligheter när du t.ex. skalar potatis eller morötter, diskar m.m.

Men en pendellampa i köket kan också bidra till att skapa en mysig miljö. Om du har ett matbord i köket kan en pendellampa skapa en härlig atmosfär över och runt bordet. Med den här belysningen över matbordet kommer du, din familj och eventuella gäster att vilja tillbringa mer tid vid bordet.

Om det finns utrymme på väggen är en vägglampa ett annat trevligt sätt att lysa upp mörka områden. Vägglampor kan vara den perfekta belysningslösningen när du exempelvis bara skall hämta något från kylskåpet. 

Spotlights i taket eller under köksskåpen är en utmärkt köksbelysning

Köksspotlights är också en vanlig form av köksbelysning i svenska hem. Köksspotlights används både i taket och som belysning under skåpet. De kan också enkelt monteras under hyllor vilket ger dig hyllor med ljus som bidrar till att skapa rätt atmosfär i köket.

En av de stora fördelarna med en köksspotlight är att den inte bara ger en utmärkt belysning i köket, utan också att den kan dimmas. Dimbara köksspotlights är något av de mest optimala när det gäller LED spotlights. Genom att ha kökslampor som är dimbara kan du enkelt och snabbt få optimalt ljus i alla situationer. 

Med en dimbar kökslampa kan du använda din kökslampa med fullt ljus när du behöver göra de uppgifter i köket som kräver det. När det är dags för mer avkopplande aktiviteter kan du dämpa ljuset för att matcha den aktuella aktiviteten.    

Hitta dina nya kökslampor bland marknadens bästa köksbelysningsinspiration

Ovan hittar du flera olika typer av kökslampor som ger dig det bästa möjliga ljuset i ditt kök. 

Observera dock att detta bara är ett litet urval av vårt sortiment. Om du vill titta på andra kökslampor än de som visas här kan du ta en titt på hela vårt sortiment i kategorierna:

- Underskåpsarmatur

- Köksspotlights

- Pendellampor

- Påbyggnadsspotlights

- Belysningsskenor

- Inbyggnadsspotlights

På PlusLED vill vi att du skall vara nöjd med ditt köp. Vi vill därför inte att du köper din köksbelysning via vår hemsida om det finns minsta tvivel eller om du har frågor kring en eller flera specifika produkter. 

Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt belysning för ditt kök med hjälp av vår kunskap och erfarenhet. Du är därför alltid välkommen att kontakta oss.