Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Industrilampor

Industriell belysning - UFO LED lampor

Det finns många olika skäl för att installera LED industribelysning i och omkring ett garage, en verkstad, en lada, ett lager m.m. Oavsett om det är för att förbättra säkerheten eller hjälpa med att belysa området, är det en lösning för alla belysningsproblem.

En bra belysning är viktig om det aktuella området används en del. Därför hittar du hos oss på PlusLED bästa industrilampor i form av industrilampor och verkstadslampor, som presterar maximalt och säkerställer mest optimala belysning i olika typer av lokaler.

Få ordentligt verkstadsbelysning, hallbelysning eller annan industriell belysning med hjälp av industrilampor

För alla som tillbringar en massa tid i sitt garage, ladugård, verkstad eller ett lager, är rätt belysning i form av industriella lampor ytterst viktiga. Egentligen bör ljuset vara din topprioritet, så att du kan se ordentligt när du utför diverse arbetsuppgifter. Otillräckligt med ljus hindrar nämligen din syn och kan förorsaka huvudvärk eller irritera dina ögon. Dessutom kan dålig belysning även utgöra en säkerhetsrisk.

Sättet du använder din lokal kommer helt klart att påverka den typ av belysning, du har användning av. Om du uteslutande använder lokalen för förvaring och inte befinner dig särskilt ofta i den, är det inte nödvändigt med stark belysning. Men om det däremot är en lokal där du arbetar och utför olika uppgifter och där du använder en massa tid, är det viktigt att du tar dig tid för att hitta perfekt industribelysning.


Populär i Industrilampor

Var uppmärksam på ljusstyrkan vid valet av en industrilampa eller en LED  High Bay lampa

Om du vill få ut mest möjligt ur din belysning i ditt garage, verkstad, lager m.m., är det fördelaktigt med starkt ljus som inte bländar. Med et starkt och optimalt ljus säkerställer du bästa arbetsförhållanden. Härmed kan du alltid se vad du gör - oavsett vilken arbetsuppgift det rör sig om.

Om du är ute efter LED belysning till ridhall, en verkstadslampa eller en industritaklampa, skall du vara uppmärksam på beteckningen lumen (lm). Lumen anger hur starkt själva ljuset på den aktuella industrilampan är.

Vid val av LED industribelysning bör du titta på lampor som ger mins 8000lm. Ju högre detta tal är, desto bättre är det. På det sättet är du garanterad att du får en lampa, som är lämpar sig som belysning i exempelvis verkstad eller i en lagård.

Hos oss på PlusLED saluför vi verkstadslampor med enda upp till 24000 lm. Med våra industrilampor får ett garage, en verkstad eller en ladugård där du kan se allt du är i gång med.

Undersök också industrilampans ljusfärg

En annan faktor som du också bör ha i minnet vid valet av nya industrilampor med LED, är ljusfärgen. När det handlar om LED belysning, betecknas ljusets färg i Kelvin. Det kan exempelvis vara 4000K. Ett högre tal betyder att lyset är kallare.

Om du saknar verkstadsbelysning eller belysning i någon annan lokal, är det som regel nödvändigt med en lampa, som sänder ut ett neutralt och vitt ljus. Det kommer du att få om du väljer en industrilampa som har ljusfärgen 4000K.

Med denna ljusfärg kommer alla dina arbetsytor att lysas upp optimalt, och du behöver inte längre fumla med en ficklampa eller en annan lampa som du skall ha med dig runt i lokalen.

Skydda din lokal med verkstadslampor

Rätt industriell belysning i din verkstad, din ladugård eller på ditt lager är ytterst viktig. Det kan nämligen hjälpa dig med att säkra dina saker samt avskräcka potentiella objudna gäster från att utforska delar av din egendom eller företag.

Om du har behov av extra säkerhet i din lokal, är det värt att montera en stark LED  industriarmatur. Det kan till exempel vara så att du har många produkter på ditt lager, dyra maskiner i din verkstad eller liknande, och som du gärna vill skydda.

Förutom att montera industrilampor inne i själva lokalen, kan du tillföra andra industriella lampor eller liknande utanför byggnaden för att därmed skapa mer säkerhet och trygghet.

Överväg LED industrilampor 

Är du ute efter stark belysning till en lokal där du har behov av mer ljus? Då är det värt att ta en titt på en LED industri taklampa. Gamla industrilampor kan vara utrustade med typer av lampor där du inte uppnår samma fördelar som med LED belysning.

LED takbelysning kan placeras i taket, varefter du får ljus i lokalen på absolut bästa sätt. Här lämpar sig LED industrilampor särskilt väl, eftersom det ger ögonblickligt ljus och lyser med riktigt stor styrka. 

Dessutom är LED taklampor både energibesparande och miljövänliga, eftersom de är hållbara och har lång livslängd. Det vill säga att du kan använda dig av samma industritaklampor i många år framöver, utan att behöva byta ut dem.

Kontrollera alltid IP klassning på din LED industriarmatur innan köp

I och med att varken verkstäder, garage, ladugårdar, lagerbyggnader m.m. vanligtvis får mycket lite naturligt ljus, är det viktigt att utnyttja andra belysningsmöjligheter i hela rummet. LED belysning är en mycket bra möjlighet här, eftersom de i de flesta fallen kan stå emot mer extrema förhållanden och temperaturer.

Om du vill använda en industriell lampa utomhus, bör du alltid se till att kontrollera om lampan lämpar sig för detta. 

När du skall undersöka om verkstadslampan kan användas för ditt specifika ändamål, skall du kontrollera IP-klassificeringen. En IP-klassificering visar hur damm- och vattentät verkstadslampan faktiskt är.

Som tumregel bör du köpa industrilampor som lägst har klassificeringen IPX4. Med denna klassificering kan lampan stå emot kraftiga vattenskvättar. Det bästa är dock om verkstadslampan har en IP65-klassificering. 

Med en IP65-klassificering är lampan mycket robust och lämpar sig mycket väl för bruk i även i tuffa och hårda miljöer. Härmed kan du utan problem hänga upp industrilampan i din verkstad, din ladugård eller andra liknande byggnader.

Om du är osäker om våra industrilampor kan används utomhus är det värt att läsa våra produktbeskrivningar. Här kan du se om den aktuella lampan lämpar sig för utomhusbruk eller inomhusbruk samt dess IP-klassificering.