Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Vägglampor

Om du är ute efter en vägglampa för dekorativ belysning på en tom vägg, hittar du massor av bra bud på fina lampor på PlusLED. Det finns lampor i flera olika former och färger. Du kan därför själv välja, om du till exempel har behov av en vägglampa i svart, vitt, silver eller någon annan färg.

Vi har i denna kategori samlat alla våra vägglampor, men du hittar även spotlights och plafonder, som vanligtvis också kan sättas upp på väggen. Om du har behov av vägglampor, som kan ge ett helt nytt uttryck till din bostad, ta då en titt på vårt urval för att bli inspirerad.

Allsidig vägglampa för inomhus- och utomhusbruk

Vägglampor kan användas på många olika sätt. Det kan till exempel vara som läslampa i en myshörna eller för att tillföra ljus på en husfasad. Vissa av våra LED vägglampor kan dessutom användas både inomhus och utomhus samt på väggen och i taket. 

Rent generellt ger vägglampor ett funktionellt ljus, och så är de dessutom ytterst praktiska, eftersom de inte kräver mycket plats. 

Sätter du upp en vägglampa på väggen, har du med vissa varianter möjlighet att få den att lysa antingen uppåt eller nedåt. Det beror naturligtvis på vad som ger mest mening i ditt rum eller utomhusområde.


Populära i Vägglampor

Använd dina inomhus vägglampor och utomhus vägglampor som ett dekorativt element

Om du vill ha en trevlig belysning på väggar, bör inomhus vägglampor och utomhus vägglampor betraktas som ett inrednings element, som skall iscensättas. En vägglampa, som inte skall fungera som grundbelysning liksom en taklampa, kan tillföra ett rum eller utomhusområde en riktigt skön atmosfär. 

Som du säkert har registrerat, är en vägglampa alltid inom ditt synfält. Du kan därför inreda med en väggmonterad lampa således att den lyser på ett sätt, som gör att den inte bara tillför extra ljus. 

Vägglampor är nämligen ett utmärkt designverktyg. Arrangera därför dina inomhus och utomhus vägglampor på så sätt att ljuset bidrar till din inredning på ett dekorativt sätt. Om ljuset till exempel skall stråla uppåt eller nedåt med ett strukturerat ljus – det bestämmer du.    

En vägglampa kan ge nytt liv till ditt hem

Lampor till vägg kan ge nytt liv till ditt vardagsrum, ditt kök, ditt badrum eller annat rum. Det är faktisk endast din fantasi som sätter gränserna för i vilka sammanhang de kan användas.

Det enda du skall tänka över, är, hur vägglampan skall användas. Om du har behov av en LED lampa, som skall användas som läslampa, eller skall den vara en del av din trivselbelysning? Skall den vara för inomhus- eller utomhusbruk?

Om du vill använda vägglampor, som ger bra läsljus eller en vägglampa till köket för att uppnå bra arbetsbelysning, bör du vara uppmärksam på att ljuskällan kan riktas mot läs- eller arbetsområdet.  

Om du har behov av vägglampor till vardagsrummet, som inte är den primära belysningen, kan de ge en frisk luft till rummet. Det kan vara en god idé att placera dina vägglampor över soffan eller som en hörnlampa i mörka hörnor. 

Är det något du gärna vill sätta fokus på? En vägglampa kan dessutom användas som en gallerilampa för att lysa upp en bild, en bokhylla med vackra gamla böcker eller liknande.

Välj snygga och funktionella sänglampor till sovrummet

Det är tyvärr inte alla som har plats för en sängbordslampa. I dessa fall är vägglampor till sovrum i form av exempelvis en väggspotlight, en bra lösning - om du skall ha lampor till sovrummet. 

En lampa till sovrummet skall ofta ha fler funktioner, varför det kan vara fördelaktigt att välja en LED vägglampa med LED ljusdimmer

Därmed har du möjlighet att ha både en bra läslampa när du skall läsa i sängen, medan du samtidigt får en mer avslappnande belysning, om du vaknar under loppet av natten.  

Så högt skall du placera LED vägglampor

Den trevliga stämningen som du vill ta fram med en vägglampa, kan snabbt spolieras om lampan inte är placerad i rätt höjd. Det är därför viktigt, att du hänger upp dina vägglampor i en höjd där det är omöjligt för dig och andra att bländas av ljuset.

En generell tumregel är, att vägglampor således monteras att det inte är möjligt att titta direkte in i ljuskällan. Prova dig därför fram, innan du fattar beslutet för vilken höjd som är den idealiska för din nya vägglampa.

Om du har du en vägglampa som lyser uppåt och nedåt, bör du sätta upp den på väggens översta tredjedel, vilket normalt är ungefär i ögonhöjd. Du skall dock vara uppmärksam på, om det står en fåtölj i närheten, att du inte bländas av ljuset, när du sitter i den. 

Kom därför ihåg att alltid välja en vägglampa ut från dess ljusriktning samt utifrån hur det rum den skall placeras i, används. 

Få billiga vägglampor för alla behov med en LED vägglampa

Du kan naturligtvis få en vägglampa med glödlampa. Men skall du ha en billig vägglampa, är en LED vägglampa lösningen. Om det är vardagsrumslampa, en sänglampa, vägglampa till badrum, vägglampor i köket eller någon annan lampa, kan en glödlampa alltid vara dyrare i drift än en LED lampa. 

LED belysning har just blivit så populärt, för att denna typ av belysning är mer ekonomisk. För det första sparar du en del på elförbrukningen och för det andra, skall du mycket sällan byta LED lampor

De har nämligen mycket lång livslängd jämfört med både glödlampor, halogenlampor och energisparlampor. 

En LED ljuskälla har vanligtvis livslängd på 5 år och uppåt, beroende på hur mycket du använder den aktuella lampan, som LED ljuskällan sitter i. Du sparar därför inte bara pengar på strömmen, men även när det gäller inköp av ljuskällor. 

Skall du ha hjälp till valet av en vägglampa – t.ex. vardagsrumslampor?

Har du behov av hjälp vid valet av vägglampor, eller har du behov av ytterligare information? 

Du är alltid välkommen att vända dig till oss på PlusLED. Vi är redo att hjälpa dig med goda råd eller vägledning när det gäller ditt köp. Det är nämligen viktigt för oss, att du lämnar vår shop med rätt lampa, så att du blir nöjd med den.