Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Klotlampor

Stort urval av LED Dekorationslampor E27

I många år har lampor tillverkats utifrån att de skulle sitta gömda bakom en lampskärm. Det har inneburit att de inte fick vara för stora, samt att själva utseendet inte har haft någon större betydelse. Lyckligtvis har klotlampan nu gjort sitt intåg.  

LED Klotlampor är designade utifrån att de skall vara dekorativa, då de inte längre behöver gömmas undan. De kan sitta för sig själva i en fattning, således att det är dem själva som står för trevlig belysning. 

Du har möjlighet att sätta en liten eller stor klotlampa i en sockel, beroende på vad som passar bäst. Det kan vara i hemmet, på kontoret, i restaurangen eller där du har behov av dekorativ belysning.  

I vårt sortiment hittar du olika storlekar på klotlampor samt i diverse snygga färger. Det är likaledes möjligt att få en dimbar klotlampa. Ta en titt på vår hemsida och hitta den klotlampa som motsvarar dina behov och önskemål.

Populära i Klotlampor

Skapa din unika klotlampa

Genom att använda klotlampor har du chansen att skapa egen unik belysning. Det är naturligtvis möjligt att köpa färdiga sockeln med komplett ledning och stickkontakter, bara att hänga upp och sätta i klotlampan. 

Det har i synnerhet blivit populärt att ha grupper av lampor i exempelvis i vardagsrummets hörn, hallen eller i något annat rum. 

Om du är lite fingerfärdig, kan du till och med själv göra en lampa. Börja med att hitta en sockel och en LED klotlampa, som du tycker passar in i din inredningsstil. Därefter hittar du en tygkabel/textilsladd, som kompletterar fattningen, klotlampan samt övriga färger i din bostad. 

Varför använda en stor LED dekorationslampa ?

En klotlampa är i stort sett bara en förstorad lampa, så varför skall man egentligen använda dem? Det kan finnas riktigt många goda skäl för det. 

Exempelvis kan det bara vara för att de är dekorativa. Av andra skäl kan det nämnas att de vanligtvis har synliga glödtrådar och en vackert förstorad klot, vilket ger vissa andra möjligheter jämfört med en vanlig lampa.  

Därutöver kan du få matta klotlampor, vita klotlampor, klara klotlampor, rökfärgade, multifärgade m.m., vilket gör att de har många användningsmöjligheter. De kan dessutom frambringa speciell stämning i ett rum. Om du dessutom har en dimbar LED klotlampa, kan du ställa in ljuset på bästa möjliga sätt.

Och sist men inte minst, det är en fördel att investera i LED klotlampor, eftersom de är mycket mer energisnåla än andra typer av lampor. Det har ett positivt inflytande på din elförbrukning. 

LED klotlampors storlekar och E27 sockeln

När det gäller klotlampans storlek, finns de i många storlekar. De minsta har en diameter på 80 millimeter, medan de största kan komma enda upp till 165 millimeter i diameter. 

Till gengäld ligger det något annorlunda med sockeln på LED klotlampor. I förhållande till sockeln på klotlampor, framställs alla med en så kallad stor sockel, vilket är en E27 sockel. Det är också därför som du kan se dem omtalade som E27 klotlampor. Det är med andra ord inte möjligt att hitta en E14 klotlampa.

Har du behov av råd och vägledning kring klotlampor, skall du inte tveka med att kontakta oss.