Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Köksspot & Möbelspot

Köksspotlights och möbelspotlights är en mycket populär belysningsform i nutidens bostäder. Och det finns det mycket goda skäl för. Du får nämligen ett mycket bra ljus med LED möbelspots och LED köksspots, där det är ont om plats för andra typer av ljus.  

I vårt sortiment hittar du kökslampor och LED spotlights för många ändamål i material som borstat stål, aluminium samt i vit färg. Du kan därför hitta dem i just den färg du vill ha. 

Om du har behov av mer info och kunskap kring köksspots och möbelspots innan du köper den här typen spotlightbelysning, har du möjlighet att läsa mycket mer här på vår sida. 

LED spotlights har många fördelar

Det finns faktiskt många fördelar med att ha en eller fler LED spotlights inomhus jämfört med att använda halogenlampor, glödlampor eller sparlampor som inomhusbelysning. En LED spotlight är en billig spotlight i och med att den har lång livslängd och sänker elförbrukningen. 

Du kommer med andra ord att spara på dina elkostnader genom att använda LED köksspots och möbelspots. Undersökningar har visat att du sparar upp till 80 % i ström, när du byter ut dina halogenlampor som ljuskällor med LED lampor. 

Den långa livslängden som LED lampor är utrustade med, gör att du inte behöver köpa nya lampor hela tiden, vilket likaledes ger dig en stor besparing på sikt. Generellt håller en LED lampa mellan 15000 och 50000 timmar, vilket är betydligt längre än en halogenlampa. Med andra ord är LED spotlights en miljövänlig lösning. 

En spotlight ger dig också möjlighet att välja vilken ljusfärg som passar bäst för ändamålet. Det finns nämligen flera olika nyanser, som kan vara allt från en trevlig varm och gyllene färg till en sval och blåaktig färg.


Populära i Köksspot & Möbelspot

Här kan du använda en LED spotlight

Möbel spots eller köksspots har en ganska låg inbyggnadshöjd. Det innebär att de kan monteras på alla ställen, där det är mycket ont plats. Dessutom är de godkända för att kunna byggas in och monteras i brännbara material, vilket ger dig en massa användningsmöjligheter. 

Att denna typ av spotlights dessutom har mycket elegant och stilrent utseende, gör att de har blivet ytterst populära att använda på många olika ställen. 

Ett ställe där köksspots flitigt används, är naturligtvis i köket. De är perfekta för inbyggnad i köksskåpen som LED bänkbelysning. 

Ljus under köksskåp skapar otroligt god köksbelysning över köksbänken när du lagar mat. Om du har behov av köksbelysningsinspiration, är det kanske värt att titta lite närmare på LED spotlights till köksskåp.

Om du har hyllor i köket eller på andra ställen i din bostad, där det kan vara välbehövligt med lite ljus under dem, är möbelspotlights eller köksspotlights en perfekt lösning. Ljus under hyllor kan ge en mysig stämning samtidigt som de ger ljus åt de saker som är under hyllan. Ännu ett ställe, där möbelspotlights är idealiska, är i bokhyllor, där du gärna vill sätta fokus på speciella föremål.

Om du använder möbelspotlights, kan du exempelvis sätta ljus i dina vitrinskåp och rumsdelare med glasluckor. Det ser inte bara bra ut, utan förstärker också samtidigt din inredning och tillför rummet mer ljus och en skön atmosfär. 

I garderobskåp, där det från och till kan vara ganska mörkt, är möbelspotlights den perfekta skåpsbelysningen. Det gör att dina gäster lätt kan hitta sina ytterkläder när de skall hem. Har du möbelspotlights i ditt eget garderobskåp, får du en mycket bättre överblick över dina kläder, och du snabbt kan välja dagens outfit.  

Förutom alla de redan nämnda ställen, där det kan vara praktiskt med lite ljus från möbelspotlights och köksspotlights, är det faktisk endast din fantasi som sätter gränserna för var du kan använda dem. 

En köksspots och möbelspots bör användas med omtanke 

Att en köksspots och möbelspotlight bör användas med omtanke hänvisar inte till hur den skall användas, var den skall användas eller att den inte är miljövänlig. Det handlar nämligen om hur du placerar den för att få ut mest möjliga glädje ur en köksspots eller möbelspots. 

Hur de skall monteras, beror naturligtvis på ändamålet med dina spotlights. Men i vissa sammanhang får du snyggast resultat, om du installerar aktuell spotlight så att den har möjlighet att reflektera ljuset på omkringliggande materialen. Därmed får du en indirekt belysning, som lyser upp ordentligt, samt skapar en större rumskänsla.

Investerar du dessutom i en möbelspots med ett roterbart huvud, får du möjlighet att själv vinkla ljuset så att du uppnår det mest optimala ljuset som du helst vill ha det.   

Dimbar LED köksspot ger optimal belysning

En annan smart funktion som kan hittas hos möbelspots, är att vissa modeller är dimbara. Det innebär att du alltid kan få det mest optimala ljuset. Det kan exempelvis vara att du har behov av full belysning i köket när du lagar mat. 

Men när familjen väl är samlad runt matbordet i köket för att äta, finns det kanske inte riktigt behov av så mycket ljus. 

Med dimbara köksspots eller möbelspots får du möjlighet att göra om den nödvändiga arbetsbelysningen över köksbänken till en trevlig och avslappnande belysning, när middagen skall ätas. 

Välj rätt spotlights och bänkbelysning

När du skall komma i gång med att hitta rätt möbelspotlights eller köksspotlights, bör du överväga vilken färg ljuset skall ha. Den ena ljusfärgen är inte bättre än någon annan, men de uppfyller olika behov.

Det är därför viktigt att du inte glömmer att kontrollera ljusets färg på valda möbelspotlight, innan du lägger den i varukorgen. Innan du kommer i gång med att titta på köksspots eller möbelspots, är det faktiskt en mycket god idé att komma fram till vilket ljus du egentligen vill ha. 

Vilket ändamål skall ljuset ha? Skall det vara ljus som skapar stämning och trevnad? Eller skall det vara ljus som gör att du bättre kan se vad du företar dig? 

Skall du använda ljuset som en slags arbetsbelysning, bör du välja en kall färg. Den kalla färgen kan du komma fram till genom att titta på K-värdet. Ju högre K-värdet är, desto skarpare och kallare blir ljuset. K-värdet hittar du beskrivet med ett tal och därefter ett stort K, som till exempel 2700K eller 3000K.