Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

E14 Lampor

En E14 lampa har den typ av sockel, som i folkmun ofta kallas för den lilla sockeln E14. Det är den typ av sockel som gammaldags glödlampor har. 

En E14 sockel lämpar sig därför särskilt väl för små bordslampor, vägglampor, ljuskronor, läslampor och många andra typer av lampor.

I den här kategorin hittar du fler typer av E14 LED lampor. Det är lampor, utformade både som kronlampor och klotlampor.


Populära i E14 Lampor

Lär känna din LED lampa

Det finns i dag en uppsjö av olika LED lampor. De har alla sin sockel, så att de kan användas i många typer av lampor. Bokstaven E i namnet är sockelns uppfinnarens efternamn. Det var nämligen Thomas Edison som uppfann denna fattning. Siffran står för sockelns diameter.

En E14 LED lampa är den el lampa, som har en liten sockel. Denna sockel eller fattning designades för att ersätta de stearinljus som satt i kyrkornas ljuskronor. Om du har behov av LED lampor med en stor sockel, skall du titta närmare på vårt urval av E27 LED lampor

E14 LED lampor – det är sund förnuft

Det är sund förnuft att byta ut gamla glödlampor och halogenlampor med LED lampor, eftersom du sparar energi och därmed också miljön samt din plånbok. Dessa lampor använder nämligen endast en bråkdel av ström jämfört med gammaldags lampor. 

De mest miljövänliga konsumenter har likaledes blivit medvetna om att även sparlamporna bör bytas ut, eftersom LED lampor är det mest miljöriktiga valet. 

Du kommer inte att lägga märke till att dina vanliga lampor är utbytta med LED lampor, eftersom de fungerar på samma sätt, och de ger exakt samma ljus. Det enda stället där du kommer att märka bytet till LED lampor, är på ditt elförbrukning.

Går E14 LED och lampor med rörelsevakt bra ihop?

Om du är i tvivel kring huruvida en E14 lampa går väl ihop med lampor försedda med en rörelsevakt, kan du få svaret här. E14 LED är de mest optimala el lampor för lampor med rörelsevakter, lika väl som en E27 lampa skulle vara. 

LED lampor är nämligen kända för att ha lång livslängd och hållbarhet. Lampor med en rörelsevakt har ofta förekommande automatiska tändningar och släckningar. Det kan slita vilken som helst lampa. Men jämfört med en LED lampa, är den betydligt mer motståndskraftig mot en tänd- och släckfunktion tack vare dess långa livslängd.

Med en LED lampa får du dessutom full ljusstyrka, så snart lampan tänds, vilket inte är fallet med exempelvis en sparlampa, som behöver tid för att starta. 

En LED lampa med många fördelar

Genom att investera i LED lampor får du lampor med många fördelar. Förutom att du kan skapa samma stämning och atmosfär i ett rum eller en bra arbetsbelysning med LED lampor, får du många andra fördelar:

- Du får en maximal besparing på strömförbrukningen och därmed bankkontot.

- Du behöver inte byta lampor hela tiden på grund av den långa livslängden.

- Du medverkar aktivt till att inte belasta miljön, medan du samtidigt sparar pengar.