Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

DIN Skena Dimmer

Få intelligent ljusstyrning med en trådlös inbyggnadsdimmer

Genom att installera dimmers i din elcentral får du en central och enhetlig plats för dina dimmers. På så sätt slipper du gömma dimmers i de rum där de skall användas. Det gör det också mycket lättare att komma åt dimmern om den behöver justeras eller bytas ut. Samtidigt kan du ställa in alla dina dimmers i de olika grupperna samtidigt. 

På PlusLED hittar du ett brett urval av inbyggnadsdimrar som är förberedda för montering på DIN skena i ett elskåp, gruppställverk, kontrollskåp eller säkringsskåp. Vi har ett sortiment som består av klassiska inbyggnadsdimmers, dimmers med WiFi, dimmers med Bluetooth och Zigbee dimmers.

Stort urval av trådlösa inbyggnadsdimmers för ditt smarta hem

På så sätt har vi samlat ett sortiment av kvalitetsprodukter som kan täcka de allra flesta behoven av dimmer i det moderna hemmet. Om du har några frågor kring valet av dimmer är du alltid välkommen att kontakta vår support för att få vägledning och hjälp med ditt projekt.

Fördelen med att använda en inbyggnadsdimmer jämfört med en vanlig dimmer installerad direkt i LK  eller fuga dosan, är den ökade belastningen. Inbyggnadsdimmers kan faktiskt hantera en större belastning, vilket ofta är en fördel om dimmern måste hantera ett större antal LED spotlights. Detta ger en mycket stabilare ljusreglering och flexibilitet.

Det är dock viktigt att notera att inbyggnadsdimmers alltid skall installeras och monteras av en auktoriserad elektriker. Detta beror på att när du installerar den här typen av dimmer arbetar du med fastighetens fasta installation.

Populära i DIN Skena Dimmer

Moderna LK skjut dimmers för inbyggnad med korrespondens

Dimmers är utmärkta verktyg för att skapa trivsel i hemmet. En dämpad belysning kan förändra ett rum drastiskt. Det kan skapa en helt fantastisk och avkopplande atmosfär. Perfekt för nästa filmkväll. Dessutom kan en dimmer också vara ett fantastiskt verktyg för de tidiga morgnarna. 

Med en dimmer kan du undvika de överraskningar som kan uppstå när lamporna är påslagna med full styrka. Du kan ställa in rutiner så att ljuset automatiskt startar med låg intensitet på morgonen och sedan gradvis ökar till full intensitet. På så sätt undviker du överraskningar som kan störa ögonen. Genom att använda en dimmer vänjer sig ögonen vid ljuset på morgonen.

På kvällen kan man önska och använda den omvända funktionen. Ljuset går alltså från full styrka och dämpas långsamt till en mer avslappnad nivå. På så sätt är dina ögon och ditt sinne bättre förberedda för sömn. För mycket ljus på kvällen kan leda till sämre sömn.

Använd dimbara ljuskällor med din brytare med dimmer

För att se till att din dimmer fungerar optimalt är det viktigt att dina ljuskällor är dimbara. Många upptäcker att deras lampor inte dämpas ordentligt och börjar flimra när de använder dimmern. Detta beror ofta på att dimbara ljuskällor inte används. Var därför särskilt uppmärksam på att de ljuskällor som dimmern skall styra är dimbara.

Om dina ljuskällor blinkar när du försöker att dimma ljuset uppåt eller nedåt beror det oftast på att ljuskällan inte är dimbar.

Så kan du få smart ljusstyrning i hemmet med hjälp av zigbee

Du kan med fördel välja en av våra smarta dimmers med appstyrning. Om du väljer en dimmer med Zigbee, WiFi eller Bluetooth har du möjlighet att styra dimmern via din smartphone. På så sätt kan du enkelt ställa in din nya dimmer och justera den när du är på språng. De flesta appar är användarvänliga och lätta att förstå. 

Denna lösning är särskilt attraktiv om du redan har en eller flera smart home lösningar, eftersom du kan integrera din nya dimmer med ditt befintliga system.