Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Batterilampa

Batteridrivna lampor för alla situationer med massor av möjligheter

Vi känner nog alla till det. Någon gång har du säkert befunnit dig på en plats där det är mörkt och du inte kan se något. Då önskar du förmodligen att du hade någon typ av ljuskälla som var batteridriven och inte krävde ett vägguttag eller liknande. Det är här batterilampan spelar en viktig roll. Ofta är batterilampor relativt små och portabla, vilket gör dem enkla att ta med sig och de kan användas i olika sammanhang som i bilen, på camping, under picknick, vandringar och mycket annat.

Det finns många fördelar med en batterilampa

Batterilampor har många fördelar, bland annat att de kan placeras på platser där det inte finns någon möjlighet att få ljus från elnätet. Det kan vara vid carporten eller i trädgården, där det är svårt att installera ledningar under marken. Där kan du till exempel använda en batterilampa för utomhusbruk med en sensor som tänds automatiskt när du rör dig, eller en batterilampa med en fjärrkontroll som kan slås på och stängas av efter dina behov. En batterilampa med rörelsesensor är perfekt för utomhusbruk, i garaget eller liknande.

Här på PlusLED hittar du ett brett urval av olika batterilampor för olika ändamål. Vi har bland annat batterilampor som är IP-klassade, vilket gör att den kan användas utomhus och du därför inte behöver oroa dig för det svenska vädret. Vi har även batterilampor för inomhusbruk, batterilampor med fjärrkontroll, batteridriven ljusslinga, LED batterilampa med sensor och mycket mer.


Populära i Batterilampa

Batteri lampor för vandring, semester eller promenader

Batterilampor används inte bara i hemmet, utan även i många andra situationer Batterilampor är för dem som vill ha belysning på en viss plats eller till ett visst ändamål, men som inte har tillgång till elektricitet och i dessa tillfällen är batteridrivna lampor perfekta.

Batterilampor är idealiska för jakt, fiske, camping, vandring och många andra ändamål. Våra LED batterilampor finns i flera olika temperaturer, som därför kan ställas in för rätt ändamål. En lägre kelvinhalt ger ett varmare ljus som kan bidra till att skapa en mysigare atmosfär, vilket är perfekt för picknickar, vandringar eller en grillkväll i naturen.

Med våra batterilampor för utomhusbruk kan du vara säker på att du får en kvalitetsbatterilampa för utomhusbruk med lång batteritid. Det går att köpa alkaliska batterier, uppladdningsbara batterier och batteriladdare för både inomhus- och utomhusbatterilampor.

Lys upp dina utomhusområden med en batteridriven lampa

Nu kan du lysa upp dina utomhusområden utan att behöva dra kablar under jorden eller installera uttag för utomhusbruk, vilket tar mycket tid och pengar. Nu kan du lysa upp dina utomhusområden med hjälp av en batterilampa för utomhusbruk med sensor. Med den inbyggda sensorn behöver du inte tänka på att installera en strömbrytare för att tända eller släcka batterilampan. 

Sensorn uppfattar automatiskt rörelse och tänder batterilampan med sensor för utomhusbruk, som är idealisk för skjulet, garaget eller trädgården. Du kan också justera hur länge batterilampan ska lysa och hur känslig sensorn ska vara. 

LED batterilampor är mycket robusta, hållbara och kvaliteten är topp, dessutom medföljer batterilampor för utomhusbruk med IP-klassificering, vilket säkerställer att batterilampan är skyddad mot det svenska vädret året runt. 

Det bör dock påpekas att inte alla våra batterilampor för utomhusbruk är vattentäta. Därför rekommenderar vi att våra batterilampor för utomhusbruk installeras eller sätts upp under ett tak eller annat som täcker lampan, om det inte står på produktsidan att produkten är helt vattentät. Batterilampor med sensor är också mycket praktiska och lätta att sätta upp, både för inomhus- och utomhusbruk. 

Skapa trevnad i ditt hem med en lampa med batteri och fjärrkontroll

När du köper en fjärrstyrd batterilampa får du full kontroll över din bärbara belysning. Det är mycket praktiskt, eftersom det gör att du kan placera batterilamporna på platser som kanske inte är inom omedelbart räckhåll. Kanske placerad på ett ställe som kräver en stol eller en stege för att kunna nå. 

Med en fjärrstyrd lampa kan du tända och släcka ljuskällan på distans. Det gör lampan otroligt praktisk för de lite mer krävande installationerna. Ljuskällan behöver inte nödvändigtvis vara inom omedelbart räckhåll. Detta kan också vara attraktivt i utställningar. I dekorationer och liknande. 

Det gör det också enkelt att tända ljuset i vardagsrummet utan att behöva resa sig från soffan. Det räcker med att trycka på fjärrkontrollen för att ljuskällan ska tändas och skapa en mysig atmosfär. 

Samtidigt kan du förvara ljuskällans batterilåda på ett annat ställe, eftersom du inte nödvändigtvis behöver hantera den dagligen. Förutom de vanliga batteribytena, som naturligtvis inträffar när en ljuskälla får sin primära kraft från batterier. 

Det ger ett snyggare intryck eftersom du bara upplever ljuset. Och inte det stök som strömkablar och stora batterilådor kan ge upphov till på en utställning etc. 

Med en LED batterilampa kan du vara säker på låg energiförbrukning

De flesta förknippar LED belysning som ett energisparande alternativ till de gamla halogen- och glödlamporna. LED, eller light emitting diode som det betyder på engelska, är fortfarande en relativt ny teknik för den vanliga konsumenten. Men tekniken upptäcktes och uppfanns för många år sedan. Nämligen redan 1934. Men på grund av utvecklingen blev det inte möjligt att tillverka helt konstgjorda lysdioder förrän 1962. Från och med nu började utvecklingen göra betydande framsteg. 1970 lades den röda och gröna diodfärgen till. Detta innebar att man nu också kunde skapa gult ljus. Genom att helt enkelt blanda de två färgerna som dioderna kan skapa. 

Dagens lampor drivs ofta av lysdioder (LED). LED ljus kräver inte lika mycket energi som äldre glödlampor, t.ex. halogenlampor eller glödlampor. Med den låga energiförbrukningen hos LED ljuskällor är det möjligt att utnyttja energin från batterier mycket bättre och kräver inga elinstallationer. Dioden i LED lampor har också en mycket längre livslängd än äldre glödlampor, så det lönar sig oftast i längden att byta ut dina gamla glödlampor och ljuskällor mot LED lampor.

Få fint ljus i garderoben tack vare batteridrivna lampor

Det fina med en batteridriven LED lampa är att LED ljuskällor har en hög effekt (lumen) vid låg effekt. Detta har gjort det till en betydande energiförbättring i många avseenden. Och du kan få samma ljusflöde till en betydligt lägre energiförbrukning än tidigare. Med en batterilampa som använder LED teknik kan du alltså få en lampa med ett riktigt högt ljusflöde, som samtidigt har en lång livslängd eftersom LED källan inte förbrukar lika mycket ström som halogen- och glödlampor. 

Samtidigt utvecklar LED ljuskällor nästan ingen överskottsvärme. Därför är LED ljuskällor betydligt säkrare att använda, eftersom risken för att bränna sig på ljuskällan är betydligt mindre jämfört med halogen- och glödlampor. 

Dessutom uppnås en avsevärt förbättrad livslängd genom att använda en LED ljuskälla. I vissa fall håller LED lampan i 10-15 år utan att ta slut. Dessutom är lysdioden mekaniskt robust, vilket gör att den tål en viss mängd vibrationer, oavsett om den är påslagen eller avstängd. En glödlampa som är tänd kan inte stå emot lika mycket vibrationer som en LED lampa.

Oändliga möjligheter med batteridrivna lampor

Batterilampor ger dig oändliga möjligheter för dina lysprojekt. Med en batteridriven lampa kan du enkelt flytta runt på din belysning. Välj att ta med en batteridriven bordslampa eller en batteridriven ljusslinga ut på altanen och låt den skapa ett mysigt ljus hela kvällen. Ta med en liten batterilampa ut i skogen, på kvällspromenaden eller till livets andra äventyr som kräver lite extra ljus.
För dig som söker efter en flexibel belysningslösning, erbjuder batterilampor en smart lösning, både inomhus och utomhus.
För små utrymmen eller specifika behov erbjuder liten batterilampa en optimal lösning. Dessa lampor kan enkelt placeras där ljuset behövs mest, som i en mörk garderob eller som en läslampa vid sängen. Deras kompakta storlek och flexibilitet gör dem till en oumbärlig komponent i varje hushålls belysningsplan.
Med ökad efterfrågan på hållbara och energieffektiva belysningsalternativ, står LED batterilampa ut som det utmärkta valet. Dessa lampor kombinerar den senaste LED-tekniken med bekvämligheten av batteridrift, vilket säkerställer lång livslängd och minimalt underhåll. Oavsett om du önskar belysning för ett utomhusevenemang, eller för att skapa en mysig atmosfär i ditt hem, finns det en LED-batterilampa som passar dina behov.