Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Belysning Vardagsrum

Vardagsrumsbelysning

Ditt vardagsrum är förmodligen det rum där du tillbringar mest tid. I ett vardagsrum behöver du en bra belysning som täcker alla dina behov, eftersom många olika aktiviteter ofta utförs där. Vilka lampor du skall välja beror på hur du har inrett ditt vardagsrum. 

För att hitta rätt belysning kan du använda dig av PlusLED:s lista över de mest populära och bäst säljande lamporna för vardagsrummet. Det kan hjälpa dig att få en bra överblick över dina olika alternativ. Ta en närmare titt nedan. 

Få det optimala ljuset för alla aktiviteter med lampor för vardagsrummet 

Om du väljer att investera i nya LED lampor för ditt vardagsrum kommer du omedelbart att se mirakel. Med rätt lampa för vardagsrummet kan du lägga till en personlig touch och skapa exakt den stämning du vill ha för tillfället.

Innan du köper lampor till vardagsrummet bör du dock få en bra överblick över vilka lampor som behövs. Lampor i vardagsrummet bör belysa rummet på bästa möjliga sätt, så att du har det mest optimala ljuset vad du än gör.

Dessutom kan du spara pengar på din elräkning om du köper en LED taklampa, bordslampa eller vägglampa till ditt vardagsrum. Energibesparande LED lampor är alltid ett stort plus, eftersom de också är extremt hållbara. Det innebär att du inte behöver byta glödlampor hela tiden.


Populära i Belysning Vardagsrum

En taklampa i vardagsrummet är ett måste ha

Taklampor i vardagsrummet är ett måste i varje hem. Det är denna typ av lampa som ger den grundläggande belysningen i rummet. Grundbelysning är viktigt i alla rum. Men eftersom du förmodligen tillbringar mycket tid i ditt vardagsrum är det en extra viktig del av belysningen.

Om du tänker efter är en taklampa det första ljuset du tänder när du kommer in i ett mörkt rum. Det gör genast rummet till en ljus och inbjudande plats att vara på. 

Dessutom ger det dig också möjlighet att kunna navigera runt i rummet för att tända andra lampor i vardagsrummet eller om du till exempel behöver plocka upp en bok.

Ovanstående är den praktiska delen när det gäller att ha en taklampa i vardagsrummet. Men det tillför också ett dekorativt element. 

Rent dekorativt kan en taklampa bidra till att framhäva och betona din inredningsstil på ett dekorativt sätt. Du kan välja en diskret lampa som ingen lägger märke till eller en lampa som verkligen drar allas uppmärksamhet till sig.

Vägglampor i vardagsrummet är otroligt funktionella

Vägglampor är praktiska och funktionella ljuskällor som vanligtvis inte tar mycket plats. Dina vägglampor kan bestå av lampetter för vardagsrummet eller en kopparlampa. De kan hängas ovanför soffan eller någon annanstans där du behöver extra ljus i vardagsrummet.

Oavsett om du har ett modernt vardagsrum eller ett vardagsrum med retrostil kan du dra stor nytta av en vägglampa för vardagsrummet. Du behöver bara hitta några vägglampor som kompletterar din inredningsstil. 

Om du till exempel har ett hörn i vardagsrummet som är lite mörk, kan en vägglampa hjälpa till att lysa upp det hörnet. Det kan få ditt vardagsrum att verka större och mer inbjudande. 

En bordslampa och arbetslampa sätter sin egen prägel på belysningen

Bordslampor och arbetslampor ger ett mycket fokuserat ljus. Om du har ett skrivbord i vardagsrummet där du arbetar eller är kreativ är det en fördel att ha någon form av arbetsbelysning. När du sitter och arbetar skall ljuset helst riktas direkt mot det område där du behöver det mest. 

Välj därför en skrivbordslampa som gör det möjligt att justera ljusets riktning så att du alltid har bra belysning. En skrivbordslampa där du kan dämpa ljuset är särskilt användbar. På så sätt kan den också användas som en stämningslampa när du inte sitter vid skrivbordet.

Om du väljer en annan typ av bordslampa kan du placera den på en fönsterbräda, ett sidobord, en hylla eller liknande. Dessa bordslampor hjälper till att skapa den mysiga atmosfären som du behöver när du har gäster eller bara sitter och tittar på TV. 

En klämlampa är också värd att överväga i vardagsrummet. Det är en typ av bordslampa som du kan fästa på allt från en fönsterbräda till en bokhylla eller ett litet bord i vardagsrummet. Den är praktisk eftersom du enkelt kan flytta den från plats till plats så att du alltid har ljus där du behöver det mest.

Det viktigaste vid valet av vardagsrumslampor

Det är väldigt lätt att bli förälskad i en viss vardagsrumslampa. Men innan du bestämmer dig för att köpa en, bör du tänka på några saker, således att du blir nöjd med ditt val. Du bör bland annat ställa dig följande frågor:

- Passar lampan in i min inredning?

- Finns det plats för lampan?

- Ger lampan mig det ljus som jag har behov av?

Om du kan svara ja på dessa tre frågor är du redan på god väg att hitta dina nya vardagsrumslampor.

Hitta inspiration till vardagsrummet och dess lampor 

Vi hoppas att vi med den här listan kan ge dig massor av idéer och vardagsrumsinspiration när det gäller din vardagsrumsbelysning. Du hittar säkert en omfattande lista över de bästa vardagsrumsbelysningarna på marknaden, som förhoppningsvis kommer att vägleda dig i rätt riktning.

När du tittar på produkterna i vår lista bör du notera att flera av de modeller som visas finns i olika färger och storlekar. Detta framgår inte för varje enskild produkt.

Om du vill ha en annan färg eller storlek kan du hitta hela vårt urval av lampor för vardagsrummet i följande kategorier: 

- Taklampor

- Vägglampor

- Bordslampor

Om du behöver råd om ditt köp av vardagsrumslampor är du välkommen att kontakta oss. Vi ger dig gärna alla de råd och den vägledning du behöver.