Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

G4 Lampor

Om du skall använda en G4 lampa, som ofta även kallas för en MR11, då har du kommit till rätt kategori. Om du tittar lite närmare på denna LED stift sockel lampa, så är det rent fysiskt den minsta ljuskällan i vårt sortiment. 

Därför lämpar den sig utmärkt för att sättas in i mindre lampor, där själva ljuskällan inte skall vara synlig. Det är orsaken till att en G4 LED lampa vanligtvis används i Infälld Spotlight, köksarmaturer och möbelspotlights, men den används dock även i vissa bordslampor och pelarlampor. 

En lampa med G4 fattning har en liten sockel med två tunna och korta stift sockel. Ursprungligen var denna typ av sockel utvecklad för halogenlampor, men finns nu också på LED lampor.

Populära i G4 Lampor

Små G4 LED lampor med stor effekt

Du skall inte låta dig luras av dess beskedliga storlek. För trots deras ringa storlek har de fortfarande en ganska stor lyseffekt. Den stora lyseffekten gör dock inte att du behöver oroa dig för att din elförbrukning kommer att skjuta i höjden. 

Tvärtom kan du byta ut dina halogenlampor med de mer ekonomiska LED lamporna. Det kommer att få en stor effekt på din elräkning. Genom att använda G4 LED lampor i stället för en G4 halogenlampa kan du uppnå en besparing med upp till 80 %, vilket mycket snabbt kan märkas på elräkningen. 

Det förhåller sig nämligen så att en halogenlampa förbrukar 20W, där en G4 LED lampa endast använder 3W. Om du sätter LED lampor i de lampor som du använder mycket under loppet av dagen och kvällen, uppnår du stora besparingar. 

Är du trött på dina 12V halogenlampor? Använd då 12V LED

Är du trött på dina halogenlampor, antingen av den ena eller andra anledningen, kan du med ro i sinnet byta ut dina lampor med G4 LED lampor. Det är nämligen den LED ljuskälla som designades för att ersätta de betydligt mindre energieffektiva halogenlamporna. 

Om du har 12V Infälld Spotlight, är det värt att överväga att byta ut lamporna med LED lampor på grund av:

- Du uppnår besparingar på elförbrukningen.

- Det är ett miljövänligt val.

- LED lampor har lång livslängd.

- Du slipper bränna dig på lamporna.

Men kan du få billiga LED lampor? Ja, det kan du absolut. LED lampor är lite dyrare i anskaffning, men du sparar pengar, eftersom de inte behöver bytas så ofta och använder mindre ström.

G4 LED är en barnvänlig lösning

Att använda en G4 lampa i stället för en halogenlampa är också en barnvänlig lösning. Detta beror på att LED lampan utvecklar minimalt med värme jämfört med en halogenlampa. Om du exempelvis har ditt barn sittande på köksbänken, och barnet kommer åt en G4 LED lampa, händer inget - barnet slipper bränna sig. 

Har du satt G4 LED lampor i dina spotlights under skåpen i köket, slipper du likaledes att de blir brända på grund av värmeutvecklingen. Det ses nämligen ofta vid användning av halogenspotlights. 

Om du vill byta ut dina halogenlampor med LED lampor som ljuskällor, behöver du inte byta ut varken dina lampor eller transformatorer. Du kan med andra ord bara byta ut själva ljuskällan med G4 LED lampor utan några ytterligare extra kostnader.