Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Dimmer & Ljusreglering

LED ljuskällor som kan dämpas, är bra på att skapa stämningsbelysning – oavsett om du har en romantisk kväll, tittar på en film eller spelar dina favoritspel. Med en ljusdimmer kan du ta kontroll över din belysning, medan du lätt kan spara på dina energikostnader också.

Vi erbjuder ett bra urval av bästa LED ljusdimmer på marknaden, så att du kan dämpa dina LED ljuskällor. Du hittar allt från en LED sladdimmer till ljus dimmer med touch, Zigbee ljus dimmer, Fuga ljus dimmer, LK ljus dimmer, LED ljus dimmer med korrespondens (ljus dimmer korrespondenser) och mycket annat.

Ta en titt i vårt sortiment och hitta en billig ljus dimmer, som passar in i ditt hem. Är du i tvivel om hur du väljer en LED ljus dimmer? Då är du alltid välkommen att kontakta oss för att få mer information om ljus dimmer.

Vad är en ljusdimmer?

En ljusdimmer är en elektronisk enhet som ger dig möjlighet att justera ljusstyrkan på dina ljuskällor i hemmet. Det finns olika typer av ljusdimmer, som du kan välja bland. Vad du skall välja beror bland annat på om det rör sig om en LED ljuskälla, en glödlampa eller någon annan typ av ljuskälla.

Populär i Dimmer & Ljusreglering

En LED dimmer kan uppfylla alla typer av belysningsbehov

Med en ljusdimmerkontakt kan du få ljus på flera olika sätt, oavsett om du använder dig av en taklampa med ljusdimmer, en vägglampa med ljusdimmer eller något annat.

Genom att använda en ljusdimmer till LED ljuskällor, kan du enkelt justera ljusstyrkan på lampor i ditt hus beroende på dina belysningsbehov. Till exempel kan ett mjukt och avslappnat ljus hjälpa dig med att njuta av den perfekta atmosfären till att titta på en spännande film eller äta en underbar middag med vänner eller familj. 

Om du ökar ljusstyrkan, kan du samtidigt njuta av ett fokuserat och starkt ljus, perfekt för matlagning i köket, att läsa en intressant bok eller utföra arbete samt andra aktiviteter.

Spara energi genom att dämpa ljuset med en dimmer till LED

Vissa gånger är naturligt ljus inte tillräckligt. Med ljus från konstgjorda källor får vi hjälp för att kunna utföra våra dagliga aktiviteter på det mest behagliga sättet. 

En av fördelarna med ljusdimrar är att de ger dig möjlighet att optimera elförbrukningen. Det kan i slutänden betyda att du sparar på kostnader i förhållande till dina elräkningar. 

Och du kan till och med spara ännu mer om du ser till att välja LED ljuskällor samt en LED ljusdimmer.

Förläng dina LED ljuskällors livslängd med en ljusdimmer till LED

När ett ljus är dämpat, arbetar det under maximal prestanda. Det kan bidra till att förlänga en ljuskällas livslängd. 

Dessutom kan den medverka till att bespara dig från att byta ljuskällor hela tiden. LED ljuskällor är kända för att ha en lång livslängd, men de kan hålla ännu längre om du likaledes dämpar ljuset regelbundet. 

Ställ in ditt ljus och stämning med ljusdimmer till LED

Genom användning av lampor med ljusdimmer kan du skapa rätt belysning, oavsett situationen. Skall det lagas mat i köket, eller skall du sitta och ha det trevlig med din familj framför TV-apparaten? Oavsett vilket, du kan justera ljuset och få just den stämning som du har behov av.

Det är till exempel praktiskt med en ljusdimmer till LED i vardagsrummet. På det sättet kan ni välja att skruva upp ljuset om det skall göras läxor eller föregå någon annan, mer koncentrerad aktivitet. Om det däremot finns behov av att slappna av, kan ljuset dämpas till en skön och avslappnad belysning. 

Överväg var du har behov av en LED ljusdimmer

När det gäller dina dimbara LED ljuskällor, måste du vara taktisk när det gäller var du placerar dem. Det hela handlar nämligen om kontext och ändamål. 

Om du exempelvis har behov av ljus vid ett arbetsområde eller ett område där du har behov av starkt och fokuserat ljus, så som vid en köksbänk, kan dimbara ljuskällor sannolikt inte vara till någon nytta. 

Till gengäld är dimbara LED ljuskällor perfekta för att skapa speciell stämning och atmosfär. De kan därför vara idealiska i både vardagsrum, sovrum, barnrum samt andra ställen i ditt hem. Dessutom är de mycket bra på att framhäva specifika, dekorativa inredningselement så som konst eller skulpturer. 

Då de kan ställas in i flera ljusstyrkenivåer i förhållande till resten av rummet, hjälper det med att avleda uppmärksamheten på föremål på ett imponerande sätt. 

Det skall du vara uppmärksam på vid köp av en LED ljusdimmer

Många är ofta tveksamma om LED belysning är dimbar. Här är svaret naturligtvis ja. Men det är några väsentliga saker som du skall ta hänsyn till, innan du köper en LED ljusdimmer.

- Kontrollera alltid att ljuskällan kan dimmas: Det är inte alla LED lampor eller ljuskällor som kan dimmas. Därför är det viktigt att ta reda på om de kan dimmas, innan du köper dem.  

- Använd en LED ljusdimmer: Folk antar ofta att de kan använda deras vanliga och gamla ljusdimmer till LED ljus. Men detta är i många fall inte möjligt. Om du har LED ljus i ditt hem, skall du härmed vara säker på att du köper en ljusdimmer till LED. LED ljus har behov av sin egen speciella ljusdimmer för att kunna ge en fullt fungerande ljusdämpning.

- Var säker på att LED ljuskällan är dimbar: Vid köp av en LED ljuskälla skall du vara uppmärksam på om ljuskällan är dimbar. Är den inte dimbar, kan du inte använda en ljusdimmer.

Hitta ett bra erbjudande på LED ljusdimmer här

Hos oss på PlusLED hittar du flera olika ljusdimrar i hög kvalitet, så att du kan välja just den variant som passar din belysning i hemmet. Vi saluför LED ljusdimmer som du kan använda i stort sett till alla dimbara LED ljuskällor och LED lampor, till marknadens bästa priser.

Dessutom hittar du tillbehör till dina ljusdimrar. Du kan till exempel investera i en ljudkondensator eller ett effektmotstånd, som avhjälper problem med dämpning av dina LED ljuskällor eller LED spotlights. Om din LED ljuskälla blinkar eller flimrar, kan detta vara lösningen på problemet.

Vårt sortiment är brett, ta en titt och hitta inspiration i våra många valmöjligheter.