Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Markbelysning / LED Uplight

Det finns väldigt många möjligheter att använda sig av markbelysning, som även kallas för LED uplights. De är nämligen bra på att skapa stämning och visa väg i mörkret. Det är en dekorativ typ av utomhusbelysning, som dessutom kan medverka till att hålla objudna gäster på avstånd. 

Här på sidan hittar du både markspotlights, som levereras med en integrerad LED ljuskälla samt GU10 Markspotlight, som är en markspotlight och används med en GU10 LED ljuskälla

Vårt sortiment bjuder på fina och hållbara Markspotlight. De är alla moderna och enkla i deras design. Var och en är i hög kvalitet, vilket gör att du är garanterad lång livslängd med vårt urval av LED utomhuslampor. 

Utomhus Markspotlight – vad är det?

Utomhus Markspotlight började med att vara en typ av belysning, som vanligtvis användes i samband med professionella verksamheter eller liknande. I och med att det har kommit smarta LED Markspotlight på marknaden, som kräver minimalt med underhåll, finns de nu också vid privata bostäder. 

Markspotlight är den typ av Infälld Spotlight, som används utomhus. Som deras namn antyder, skall de placeras i marknivå. Det betyder, att de skall monteras antingen i själva jorden eller byggas in i en terrass m.m. 

När det rör sig om Markspotlight, även kallade markbelysning eller uplights lampor, skall de likaledes kunna monteras vågrätt. Förutom det skall denna typ av utomhuslampor ha en speciell klassificering, så att de kan användas utomhus i alla möjliga typer av väder.


Populära i Markbelysning / LED Uplight

Hållbara, energibesparande och billiga utomhuslampor

Om du är ute efter robusta och billiga utomhuslampor, som frambringar ett dekorativt ljus på terrassen eller andra ställen i trädgården, då är Markspotlights ett bra val. Markspotlights är naturligtvis robusta, då de är vattentäta och försedda med glas som kan tåla viktbelastningar. 

Det är en fördel att använda LED utomhuslampor om du vill ha en billig lösning. De använder sig nämligen av LED ljuskällor. LED ljuskällor är något dyrare, men de tjänar in sig själva på grund av att de är ytterst hållbara vid utomhusbruk, har lång livslängd och är mycket energieffektiva. 

LED ljuskällor tål frost och stötar bättre än vanliga ljuskällor, vilket gör att du sällan behöver byta ut dem. Dessutom har dessa ljuskällor lång livslängd, vilket är en stor fördel när man använder spotlights utomhus, i synnerhet när de är tända i många timmar om dagen. 

Det skall du vara uppmärksam på vid valet av en Markspotlight

Det kan inte undvikas att Markspotlights utsätts för både det ena och andra. Därför skall de vara godkända för att monteras utomhus, direkt i marken, i en gångplattebeläggning, på terrassen m.m. 

För att du kan försäkra dig om att dessa spotlights är godkända för utomhusbruk, skall du titta på själva klassificeringen. Har en Markspotlights IP67 klassificering, är den godkänd för ändamålet. 

Beroende om du skall använda din Markspotlight för ljus i infarten, för ljus på terrassen, belysning av träd eller annat, skall du dessutom vara uppmärksam på ljusets spridningsvinkel. Det kan nämligen vara väsentlig skillnad på ljusspridningen.

När du vill placera spotlights utomhus, som skall belysa exempelvis ett trä eller liknande, bör du alltid välja en utomhus spotlight för nedgrävning med en smal strålvinkel. Om du däremot vill ha belysning av en större yta, bör du välja en Markspotlight med bred strålvinkel. Du kan dock i detta fall också välja att använda flera spotlights med smal strålvinkel.  

Ett annat övervägande som du bör göra, är, vilken färgtemperatur ljuset skall ha. Det är möjligt att få Markspotlights med både varma och kalla nyanser. Det är därför inte helt likgiltigt vilken färgtemperatur du väljer. 

Om du gärna vill belysa ett område av säkerhetsmässiga skäl, är det bäst att välja en kall nyans, då de ger bättre belysning samt färgåtergivning. Om du däremot är ute efter en trevlig belysning, är varma nyanser det givna valet. 

Utomhus spotlights sätter fokus på hus och trädgård

Det finns oanade möjligheter för att få vackra ljuseffekter i din trädgård och på ditt hus. Markspotlights är idealiska för belysning av husfasader, infarter, terrasser, blomsterrabatter och mycket annat. 

Om du har Markspotlights längs din husfasad, kommer den att framträda på bästa sätt. Du kan eventuellt sätta fokus på speciella detaljer eller bara skapa en trevlig atmosfär. Samtidigt får du ett upplyst område omkring ditt hus, som de flesta inbrottstjuvar helst skulle undvika.

Med Markspotlights i trädgården omkring blomsterrabatter, poolen, bredvid ett träd, längs en trädgårdsstig och liknande blir din trädgård vacker att titta på. När du står och tittar ut, får du också en känsla av hur fin din trädgård är, även i mörkret.  

Få perfekta lampor till infarten med LED Markspotlights

Har du en infart som framstår tämligen mörk, vilket gör den svårt att navigera i? Då är nedgrävningsspotlights till infarten en perfekt lösning på ditt problem. 

Med Markspotlights har du nämligen möjlighet att guida dig själv och dina gäster längs den bästa vägen fram till din bostad med hjälp av en dekorativ belysning. 

Om de Markspotlights som du skall använda, inte kan placeras ute i infartens sidor, så att bilar inte kan köra över dem, skall du vara uppmärksam på detta. I de fall, där en Markspotlights kommer att utsättas för en stor viktpåfrestning, skall du komma ihåg att se till att investera i spotlights som kan klara av detta. Titta därför efter vilken viktbelastning nedgrävningsspotlighten är godkänd för och se till att montera den korrekt. 

Vacker terrassbelysning med LED Markspotlights

Du kan få glädje av din terrass året runt genom att montera utomhus spotlights till terrass i din träterrass eller i terrassens beläggning. 

Om du sitter ute på din terrass tillsammans med dina gäster, när mörkret faller på, ger Markspotlights god och trevlig atmosfär, där ni fortfarande kan se varandra.  

När det blir för kallt för att sitta ute på terrassen, kan du fortfarande få glädje av dess inbjudande belysning. I stället för att titta ut i mörkret, kan du njuta av att titta på din upplysta utomhusterrass.