Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Kopplingsdosa / Förgreningsdosor

På PlusLED har vi samlat vårt urval av kopplingsdosa, förgreningsdosor, förskruvningar och övrigt kopplingsmaterial i denna kategori. Om du är ute efter en kopplingsdosa, förgreningsdosa eller förskruvning, då har du hamnat på rätt ställe. 

Du kan enkelt och snabbt få en bra överblick, oavsett om du har behov av en utomhus kopplingsdosa eller en inomhus kopplingsdosa. 

I vårt sortiment av kopplingsdosa hittar du bland annat en förgreningsdosa med kopplingslister. Om du däremot har behov av en kopplingsklämma för utomhusbruk, bör du leta efter denna i vår kategori med kopplingsmaterial

Vad är en el-kopplingsdosa och en förgreningsdosa?

En kopplingsdosa kan vara flera olika typer och storlekar av el-dosor. Vissa av dem är exempelvis i samma storlek som en Ja-Us dosa. 

En el-dosa omnämns både som en kopplingsdosa, förgreningsdosa, membrandosa samt som infällda dosor (murdosor). Men om man tittar på el-kopplingsdosa överordnat sett, är el-dosa en kopplingsbox som skall underlätta montering av kablar. 

Kopplingsdosa används för att koppla och fördela kablarna i anläggningen och underlätta både inkoppling och kabeldragning. En membrandosa har dessutom också en avlastande verkan på kablarna således att påfrestningen i dem inte är för stort.

Kopplingsdosa ser inte alltid ut på samma sätt. Dessutom är de antingen för inomhus- eller utomhusbruk. När du skall montera en kopplingsdosa, är det vanligtvis ganska lätt, då du bara skall använda ett par skruvar.


Populär i Kopplingsdosa / Förgreningsdosor

Välj en vattentät kopplingsdosa och membrandosa för utomhusbruk

När du skall använda en kopplingsdosa utomhus för att dra dina kablar, är den mycket mer utsatt för vind, väder, slitage, skador, damm och smuts. 

Du får därför aldrig använda en kopplingsdosa eller förgreningsdosa för inomhusbruk, eftersom den inte är framställd för att kunna tåla förhållandena utomhus. Däremot skall du välja en utomhus och vattentät kopplingsdosa.

Om du har kablar som skall kopplas, förlängas eller förgrenas i ditt kök eller på badrummet, bör du här likaledes använda en vattentät kopplingsdosa, vilket i praktiken innebär en kopplingsdosa avsedd för utomhusbruk. 

En utomhus kopplingsdosa är en god investering, då det därmed inte finns några risker för att dina elkablar skadas. Hos oss på PlusLED kan du hitta kopplingsdosa som lämpar sig för fuktiga områden i din bostad eller på arbetsplatsen, eftersom de är IP55-klassade.

Ställ oss frågor och få svar om kopplingsdosa

Vid eventuella frågor kring våra kopplingsdosa och förgreningsdosor, har vi säkerligen svaren på dina frågor. Tveka därför inte med att kontakta oss, vi är alltid redo att besvara varje fråga och vägleda dig i valet av våra produkter.