Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Pollare Lampor

Utebelysning Pollare

Rabatt och marklampor finns i många olika utgåvor. Urvalet nedan innehåller utomhuslampor, vars primära ändamål är att skapa belysning och utsiktsmöjligheter i din trädgård. Sådana trädgård lampor ger en form av trygghet när man kan se vad som gömmer sig ute i trädgårdens mörker.

Urvalet innehåller dock även en rad LED lampor för utomhusbruk, vilka lämpar sig ytterst väl för att skapa trevlig stämning, eftersom de avger ett lugnande ljus. De kan därför placeras i dina blomsterrabatter eller vid en trädgårdsbänk.

Din Trädgårdslampa skall passa till Trädgårdens Storlek

I samband med valet av LED belysning för utomhusbruk finns det fler faktorer som har betydelse. Därför är det inte bara en värdering av dina ljusbehov som är avgörande - det gäller även din trädgårds storlek.

En liten trädgård kan nämligen synas mindre om du väljer höga och platskrävande utomhuslampor. Till en mindre trädgård bör du välja en låg trädgårdslampa, eftersom denna kan ge trädgården en aning elegans.

Men om du däremot är lyckligt lottad och har en stor trädgård, kan låga utomhuslampor verka malplacerade. En hög och fyllig utomhuslampa kan däremot te sig bra ut, om den skall placeras ensam och centralt i trädgården.

Om du föredrar att använda mindre LED lampor utomhus, bör du köpa flera små rabatt och marklampor till samma trädgård, eftersom detta kommer resultera i en mera genomförd look. Samtidigt kommer dina gäster också att få ett intryck av att det är ett välövervägt val.

Populära i Pollare Lampor

Framhäv Trädgårdens Detaljer med LED Utomhusbelysning

Pollare- och marklampor täcker också så kallade markspotlight. Det finns lampor som närmast är dolda i botten av en blomsterrabatt. Därför kan denna typ av LED trädgårdsbelysning belysa busken, trädet eller vad du än väljer att placera den bredvid.

Med rätt placering är det en typ av trädgårdslampa, som kan ge ett mycket exklusivt uttryck åt din trädgård. Om de inte är korrekt placerade, kan de mer eller mindre bara avge värdelöst ljus. Därför är placeringen mycket viktig.

De bör placeras på ett sådant sätt, att de lyser upp ett träd eller buske - och gärna i främre delen av trädgården. Därmed kan du låta din trädgård bli en mer integrerad del av husets inredning.

Om du gärna vill ha utomhusbelysning i trädgården, kan nedgrävda spotlights också användas hela vägen runt längs kanten på dina blomsterrabatter eller buskar. På det sätt kan de skapa en dämpad belysning, vilket gör trädgården inbjudande även sent på kvällen.

Av många används de dessutom längs husets ytterväggar, varvid de kan lysa upp muren, vilket ger elegant uttryck. De fås självklart med LED, om du vill ha LED ljus utomhus.

Pollare belysning kan användas för att lysa upp din infart.

En trädgårdslampa fungerar inte bara som en god utomhuslampa i trädgården. Det är nämligen också möjligt att köpa fler pollare lampor, som du kan placera längs din infart, varvid de kan lysa upp infarten.

Härtill kan det vara särskilt fördelaktigt att välja LED utomhuslampor med rörelsevakt, eftersom ljuset därmed tänds när du eller någon annan kör in bilen på infarten.

Dessutom kan det vara nyttigt under vinterhalvåret, då det som bekant är tidigt mörkt - kanske till och med innan du är hemma från ditt arbete.

Välj motståndskraftiga lampor för utomhusbruk

Om du skall skaffa en ny utomhuslampa, finns det många faktorer som bör ha betydelse för ditt val. Förutom designen bör du också överväga hur väl den står emot vind och väder.

Detta gäller särskilt med tanke på att det svenska vädret är mycket växlande. Lyckligtvis är det inte speciellt svårt att värdera lampornas hårdförhet. Det kräver nämligen bara att du tittar på IP-standarden.

IP-standarden består av två siffror. Den första siffran berättar om hur dammtät en lampa är. Den andra siffran anger däremot vattentätheten. Ju högre siffran är, desto bättre kan den aktuella lampan vara skydda mot yttre påverkan.

IP65 betyder exempelvis, att lampan är både damm- och stråltät, vilket innebär att den skulle lämpa sig utmärkt för utomhusbruk i det svenska klimatet.

Överväg utomhusljus med sensor/rörelsevakt

Beroende på var den nyinköpta utomhuslampan skall användas, kan det vara läge att skaffa en utomhus vägglampa med sensor/rörelsevakt. Om lampan är försedd med en sensor, tänder den nämligen automatiskt när det registreras rörelse.

Om du exempelvis letar efter utomhuslampor till vägg längs huset, är detta perfekt, eftersom de t.ex. själva tänds när du lämnar huset en mörk morgon eller kommer hem en sen kväll. En utomhuslampa med rörelsevakt kan dock också användas på terrassen eller på andra ställen i trädgården. Alternativt kan man också använda andra utomhuslampor för vägg, där man placerar en ljussensor på annat ställe än där lamporna är monterade. Du kan se vårt urval av sensorer/rörelsevakter här. Ett riktigt populärt val för utomhus väggbelysning är CUBE lampor.

Om du vill att ditt utomhus LED ljus i trädgården automatisk tänds när det registrerar rörelse, krävs därför bara att du väljer rabatt- och marklampor med sensorer/rörelsevakter.

De flesta som är ute efter utomhusbelysning med sensor, gör det därför som följd av att de letar efter utomhusljus, som kan monteras på ställen, där man antingen går eller kör, så att man bättre kan orientera sig.

Välj Pollare lampor som harmonierar med trädgårdens övriga inredning

När du skall köpa pollare lampor, finns det många faktorer som bör ha inflytande på ditt val. Som tidigare angivet, är det exempelvis viktigt att pollare lampor har rätt IP-klassning, så att du inte behöver bekymra dig om vind och väder.

Härtill är det naturligtvis också viktigt att fokusera på lampornas utseende. De flesta LED pollare lampor skiljer sig från varandra när det gäller design. Utseendemässigt är det viktigt att välja lampor som harmonierar med trädgårdens övriga inredning.

Bli framtidssäkrad med LED Pollare Lampor

LED är framtiden inom belysning. Det gäller inte bara inomhus, utan även utomhus. Om du är ute efter lampor till trädgården, är LED utomhuslampor därför att föredra.

Om du väljer LED utomhuslampor, kan du som regel själv välja ljusets färgtemperatur (K – kelvin). Det betyder, att du själv kan avgöra huruvida du vill att ditt trädgårdsljus färg skall vara vitt (3000K) eller kallt vitt (4000K).

Dessutom har en utomhus LED lampa också den fördel att det är billigare i drift, jämfört med en lampa med traditionella glöd- och halogenlampor. Du hittar många billiga utomhuslampor som använder traditionella lampor, utan en dyrare LED lampa kan snabbare tjäna in sig själv. Du kan se ett stort urval billiga utomhuslampor för belysning av trädgården här.