Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Kontorsbelysning

Kontorsljus – passar även till hemmakontoret

Håller du på med att inreda ditt hemkontor eller letar du efter kontorslampor för ditt företag? Att skapa en kontorsmiljö med rätt belysning är viktigt för produktiviteten och en positiv atmosfär. 

Oavsett om du letar efter en bordslampa, vägglampa, taklampa eller armatur har vi ett brett urval av moderna belysningslösningar av hög kvalitet för ditt kontor. Utforska vår topp 5-lista nedan och börja planera utformningen av ditt idealiska kontor med den perfekta kontorsbelysningen.

Här hittar du några av de bästa ljuskällorna och lamporna på marknaden för att lysa upp ditt kontor, antingen det är hemma eller på jobbet. Vi har gjort det lättare för dig att få en överblick över dina olika alternativ när det gäller kontorslampor.

Därför är kontorsbelysning viktigt

Rätt kontorsbelysning är det första steget mot en produktiv och bekväm arbetsplats hemma eller på företaget. Rätt belysning ger en optimal arbetsmiljö och underlättar varje arbetsuppgift.

Du bör tänka på en bra grundbelysning, arbetsbelysning och eventuellt en rad andra belysningsalternativ beroende på vad du behöver göra på kontoret. Detta innebär att en enda ljuskälla oftast inte räcker. I stället bör du helst ha en kontorsinredning som består av olika typer av lampor, t.ex. bordslampor, taklampor, vägglampor m.m.

Oavsett om det är ett hemkontor eller ett företagskontor bör kontorslampor väljas för att skapa balans och ge önskad atmosfär. 

Eftersom det inte finns någon belysningslösning som passar alla, är det viktigt att överväga vad som behövs på just ditt kontor. Gemensamt för alla kontor är dock att ett väl upplyst kontor är ett produktivt kontor. Belysningen bidrar trots allt till en trevlig och stimulerande arbetsmiljö.


Populär i Kontorsbelysning

Kom ihåg en bra grundbelysning på kontoret med en kontorslampa och en taklampa

Det är ett måste att investera i en effektiv taklampa för kontoret. Taklampor ger din arbetsplats en bra grundbelysning, vilket behövs när du behöver sitta och arbeta. Det finns olika typer av taklampor som du kan använda som kontorslampa.

Det kan vara allt från armaturer till spotlights, taklampor eller pendellampor. En bra LED armatur är till exempel särskilt lämpad för att ge ett kraftfullt och starkt ljus som är perfekt när du behöver arbeta.

Med spotlights får du fokuserad belysning på det område där du behöver mer ljus. Den här typen av lampa kan köpas med både en och flera spotlights, så att du kan rikta ljuset exakt dit det kommer att gynna ditt arbete. På så sätt får du bästa möjliga grundbelysning.

Plafonder är också utmärkta för kontoret eftersom de är mycket funktionella och flexibla. En sådan lampa kan hängas från taket eller användas som vägglampa, om det passar bäst för ditt kontor. Pendellampor är också idealiska för att ge rätt ljus i en arbetsmiljö. 

Om du väljer den ena eller andra taklampan beror på dina önskemål och behov. Genom att lägga till en av dessa lampor på ditt kontor kan du vara säker på att få ett väl upplyst kontor.

Köp också kontorslampor i form av bordslampor för ditt kontor

Att ha en utmärkt kontorslampa i form av en bordslampa är ännu en viktig del av kontorsbelysningen. 

Vissa av de egenskaper som kännetecknar en bra skrivbordslampa är att lampan ger ett fokuserat och riktat ljus och att det finns möjlighet att justera ljuset. Därför rekommenderas det att du väljer en dimbar kontorslampa.

Om du sitter vid skrivbordet på kontoret i många timmar varje dag är det också en bra idé att investera i en LED skrivbordslampa eller bordslampa. 

Dessutom bör du vara medveten om att skrivbordslampan måste placeras på rätt sätt. Var skrivbordslampan skall placeras för att lysa bäst för dig beror på om du är höger- eller vänsterhänt. 

Om du är högerhänt placerar du lampan till vänster på bordet. Om du är vänsterhänt placerar du lampan till höger. På så sätt får du den belysning du har behov av.

Spara på elförbrukningen med LED kontorsbelysning

Rätt kontorsbelysning är inte bara viktig för ditt eget välbefinnande utan också för din effektivitet. Det är också viktigt för att spara energi och därmed pengar. Elektricitet kan vara en stor kostnad för både husägare och företag.

Att investera i rätt kontorsbelysning och teknik är därför ingen överflödig lyx. Idag finns det olika energisnåla ljuskällor som du kan använda på ditt kontor. Du kan till exempel använda dig av LED kontorsbelysning.

LED kontorsbelysning använder mycket mindre energi än t.ex. halogenlampor och glödlampor. På så sätt kan du minska din elförbrukning och samtidigt spara pengar på din elräkning.

Det bästa är att det inte påverkar belysningens kvalitet. På så sätt kan du hålla dina elräkningar nere samtidigt som du får tillräckligt med kvalitetsljus.

Dessutom är LED belysning känd för sin långa livslängd. Det innebär att du inte behöver byta dina LED lampor lika ofta som du skulle göra med traditionella ljuskällor. Genom att inte behöva köpa glödlampor hela tiden sparar du också på detta sätt.

När LED lampor tillverkas är det utan miljöfarliga ämnen, precis som de inte innehåller kvicksilver. På så sätt får du inte bara energisparande kontorsbelysning utan också en miljövänlig ljuskälla.

Alla våra kontorslampor ger perfekt kontorsbelysning

Det kan vara svårt att hitta rätt kontorslampor. Med ovanstående ljuskällor kan du säkert lysa upp ditt kontor på bästa möjliga sätt. I listan över de bästa kontorslamporna hittar du olika typer av belysning, var och en lämplig för sitt ändamål.

Många av modellerna finns i olika varianter, färger m.m. Om du inte hittar rätt kontorslampa för just dina behov är det en bra idé att ta en titt på våra andra kategorier för en fullständig översikt.