Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Vägglampa Utomhus

Väggbelysning utomhus

Det kan finnas åtskilliga skäl för att vägglampor utomhus står högt på önskelistan. Det kan bero på att du tycker att det är för mörkt vid din huvuddörr på kvällen, eller att infarten behöver belysning.

Urvalet av utomhusbelysning är naturligtvis stort, eftersom det består av många olika lamptyper. Skall lampan lysa upp en carport, husfasad eller liknande, då är en vägglampa den rätta lösningen.

I vårt sortiment av vägglampor hittar du garanterat en utomhuslampa som faller i din smak.

Vägglampor utomhus kan skapa trygghet och säkerhet

Det är en del överväganden du skall göra när du skall köpa utomhus vägglampor. Skall du köpa utomhuslampor, är det dock särskilt värt att överväga huruvida de skall användas för att skapa trygghet och säkerhet.

Utomhus vägglampor kan skapa utmärkt utomhusbelysning, och kan göra orientering och siktbarhet i mörka områden betydligt lättare. Därför är de särskilt användbara vid huvuddörren, garaget eller carporten.

När du kommer hem från arbetet under mörka vintermånader, kommer du att uppskatta utomhusbelysning med sensor.


Populära i Vägglampa Utomhus

Överväg att köpa utomhuslampor med sensor

En utomhuslampa med sensor kan lämpa sig särskilt väl om den skall placeras på någon av ovannämnda platser. Med en utomhuslampa med sensor slipper du nämligen att ljuset behöver stå tänt hela dagen. Lampan tänds automatiskt när den registrerar antingen rörelse eller mörker.

Dessutom kan sådana lampor också verka preventiva mot objudna gäster. Om en sådan typ av utomhusbelysning plötsligt tänder, kan det dra till sig uppmärksamhet, och det kan skrämma bort potentiella inbrottstjuvar.

Förutom detta, kan du även hitta en utomhus vägglampa med rörelsevakt och tidssensor. Det betyder, att lampan är inställd för att tändas på en bestämd tidpunkt på dygnet. Det kan t.ex. vara tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Välj LED vägglampor med rätt ljusriktning

Beroende på var dina utomhus vägglampor skall hänga, är det viktigt att tänka på ljusriktningen. Om du är ute efter utomhuslampor, som lämpar sig för generell belysning av terrasser, husfasader och ingångspartier, är ett brett och diffust ljus bäst.

Vägglampor med nedåtriktat och koncentrerat ljus lämpar sig bättre för belysning av huvuddörren, infarten eller carporten.

Har du däremot beslutat att du vill investera i en vägglampa med både ned- och uppåtriktat ljus, kan den fungera som både markeringsljus, och som effektfull, kompletterande belysning.

Ljustemperatur är också en viktig aspekt för utomhusbelysning

Ljustemperaturen är likaledes en aspekt som måste vara en del av dina överväganden. Om du är ute efter en väggmonterad lampa, och som skall användas som effektfull belysning på terrassen, vid huvuddörren eller liknande, är det rekommenderbart att välja en ljuskälla med varm-vit färgtemperatur (2700-3000K).

Den varma färgen kan resultera i att det uppnås ett stämningsfullt ljus, vilket skapar en trevlig atmosfär. Samtidigt uppnår du god kontrast till mörka husfasader.

Har du behov av utomhus vägglampor, som kan tjäna som direkt orienteringsljus, är det viktigt att välja ljuskällor med kallt-vit färgtemperatur (4000K).

Sådana ljuskällor är oftast använda vid garaget, huvuddörren eller liknande, där det kan finnas behov av ljus, när nyckeln till huvuddörren eller bilen skall upp ur väskan.

Därför bör du välja utomhus LED belysning

Det är en riktigt bra idé att använda LED belysning utomhus. Detta finns det flera skäl för. Det beror dock huvudsakligen på att det är en energivänlig ljuskälla med lång livslängd.

LED utomhuslampor har en förväntad livslängd på mellan 10 000 och 25 000 timmar. Därför kan de hålla i många år innan de skall bytas. Dessutom har de också ett lågt energiförbruk, vilket resulterar i en besparing, som kan märkas direkt på elräkningen.

Det är dessutom värt att komma ihåg att den här typen av ljuskällor oftast bättre tål kyla och temperatursvängningar. Det medför självklart att de gör sig särskilt bra i en LED vägglampa.

Om du köper dina nya vägglampor utan integrerade ljuskällor, rekommenderas det att överväga att använda LED ljuskällor. Om LED ljuskällor används i dina lampor, öppnar du naturligtvis för samma fördelar, som ovan angivna.

Välj motståndskraftiga utomhuslampor för utomhusbruk

När du skall köpa lampor för utomhusbruk, finns många parametrar som har betydelse. Du skall självklart välja utifrån design och personlig stil, men även hållbarhet och motståndskraft är viktiga parametrar. Dina lampor skall nämligen kunna stå emot svensk vind och väder.

Om du är ute efter nya vägglampor för utomhusbruk, är det viktigt att vara uppmärksam på dess täthetsgrad, vilket också kallas dess IP-grad. Det säger nämligen något om den aktuella vägglampan och dess förmåga att stå emot främmande föremål och vatten.

IP-graden är alltid angiven som IP efterföljd av två siffror. Den första siffran beskriver på en skala från noll till sex, lampans täthet när det gäller damm. Den andra siffran beskriver däremot dess täthet när det gäller vatten. Här är det dock på en skala från noll till åtta.

Om du vet att ditt utomhusljus kommer att utsättas för vind och regnväder, är det viktigt att välja en lampa som har en IP-grad på minst IP44. Därmed är du garanterad att den kan stå emot svensk vind och väder.

Hitta utomhus vägglampor som passar ditt hus

Lampornas material och hållbarhet är självklart viktiga. Vad som är lika viktigt, är dess design och färg. Du skall nämligen hitta vägglampor som klär husets fasad.

Som tur är, är sortimentet här på sidan stort. Därför skall du inte oroa dig för huruvida det innehåller något, som harmonierar med husets fasad. 

I denna jämförelse är det självklart viktigt att poängtera att lamporna inte bara skall passa till din personliga stil. De skall också passa ihop med husets fasad. Innan köpet av dina nya utomhus vägglampor, bör du därför försöka att visualisera hur de ser ut på ditt hus.

Oavsett vad du är ute efter, kan du dock vara säker på att du i vårt stora urval här på sidan är i stånd att hitta billiga utomhuslampor som tilltalar dig. Det gäller oavsett om det skall vara en grå eller svart vägglampa, eller om det skall vara en galvaniserad utomhuslampa.