Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Zigbee Dimmer 3.0 (Philips HUE kompatibel)

Produktnummer: 7850

Universal Zigbee Smart Home dimmer till LED - Dimmar från 0-200w LED - Dimmar med hjälp av Fjädertryck eller app (Philips HUE/Osram Lightify). Med denna supersmarta LED dimmer kan du styra de flesta typer av dimbara ljuskällor med bl.a. Philips HUE systemet eller som en stand-alone dimmer. Om man vill ha appstyrning, skall man använda Zigbee bridge - här skulle vi, p.g.a. användarvänligheten, rekommendera  Philips Hue Bridge.

 


366 kr 

På lager, leveranstid 2-4 arbetsdagar

Produktinformation "Zigbee Dimmer 3.0 (Philips HUE kompatibel)"

Zigbee dimmer

Gör enkelt om din traditionella belysningsinstallation till en SMART HOME installation med en trådlös dimmer. Denna Zigbee LED dimmer gör det möjligt att styra alla typer av dimbara ljuskällor med bl.a. Philips HUE systemet (enfärgade dimbara ljuskällor). Dimmern dimmar LED och halogen ljuskällor perfekt och kan styras med fjädertryck i kontakt/brytare eller via ett kompatibelt Zigbee system (t.ex. Philips HUE, Osram Lightify, IKEA Trådlös eller liknande).

Liten kompakt Zigbee LED dimmer

Universal Zigbee LED dimmer. Envilar ZG102-Box-Unidim modellen är på grund av sin kompakta storlek en otroligt allsidig LED dimmer. Modellen är enkel att “gömma undan” och kan vara i en PL Takdosa eller liknande. Denna dimmer är en bakkantsljusdimmer (CR) som dimrar LED-ljus från 0 till 200W och halogen från 0 till 400W. Dimmern kan anslutas till en tryckknapp i kontakten, vilket kan fungera som primär styrning eller som manuell överstyrning av belysningen. Du kan använda nästan alla typer av tryckknappar, eftersom den kan styras från 8 till 230V.

Det finns dessutom möjlighet för styrning via Touchlink fjärrkontroll – kan köpas till här:  ZGR904-S Zigbee Fjärrkontroll (Touchlink)

Kompatibel med Philips Hue Zigbee

För att styra belysningen med hjälp av dessa system krävs Philips Hue Bridge, Osram Lightify Gateway eller motsvarande. Denna Zigbee LED-dimmer är dessutom kompatibel med bland annat Apple HomeKit, Google Home, Samsung SmartThings och Amazon Alexa. Det är också möjligt att justera den minsta ljusstyrkan på dimmern för att uppnå det bästa resultatet vid dimring av ljuset.

Fördelar med denna Zigbee dimmer

- Du sparar pengar eftersom du inte behöver köpa dyra smarta ljuskällor. Med denna dimmer kan alla anslutna dimbara ljuskällor styras som om de vore en enda lampa. Till exempel ser Philips Hue-appen endast en ljuskälla, även om det finns flera anslutna.

- Du behöver inte använda Zigbee, eftersom denna LED dimmer också kan användas som en vanlig dimmer. Här är den mycket prisvärd jämfört med andra dimmers som finns på marknaden.

- Kan användas som korrespondens. Det kan monteras fler fjädertryck på reläingången. 

- Kan styras med både svagström- och starkströmstryck. Reläingången kan betjänas från 8-230V.

- Möjlighet för seriekoppling. Det finns två ingångar med försörjningsspänning (2 x L och 2 x N)

- Liten och kompakt. Zigbee dimmer kan med sin lilla storlek sitta i en PL takdosa, eurodosor eller liknande.

Kan enkelt styras tillsammans med en Zigbee switch / Zigbee brytare

Denna Zigbee LED dimmer kan enkelt kopplas ihop och styras med olika Zigbee brytare / switchar. På PlusLED hittar du bl.a. våra zigbee ombyggnadskit, som passar till LK Fuga - både med svagströms tangenter och vanliga tangenter. Det är viktigt att tillägga, att om man använder dessa Zigbee brytare tillsammans med dimmern, ska det vara med hjälp av Philips Hue bridge.

Ska jag använda en dimmer eller ett relä?

Det finns många lampor och ljuskällor som inte är dimbara. Även om du skulle ha någon av dessa, kan det fortfarande vara möjligt att styra dessa med hjälp av Zigbee. Om det inte är möjligt eller nödvändigt med ljusdämpning, kan du med fördel använda ett ZIgbee relä som du kan hitta här. Dessutom kan det tilläggas att man naturligtvis kan använda detta Zigbee relä till dimbara ljuskällor, du kommer dock inte kunna dämpa dem. 

Om du däremot vill ha ljusdämpning är det denna dimmer du skall använda. Det är dock viktigt, att dina ljuskällor är avsedda för ljusdämpning.

Ofta förekommande frågor 

Vad är skillnaden mellan en Zigbee dimmer och ett relä?

En dimmer används när man vill dämpa en lampa eller ljuskälla. Om du inte har en icke-dimbar lampa eller ljuskälla, kan ett tänd/släck relä användas.

Var kan en Zigbee LED dimmer monteras?

Våra dimmers och reläer kan monteras i alla el-godkända kopplingsdosor – t.ex. en PL takdosa.

Hur fungerar en Zigbee dimmer?

Zigbee dimmer fungerar genom att ansluta dimbara lampor eller ljuskällor. Därefter kan den styras med hjälp av en fjäderpåverkad brytare och genom appstyrning (kräver Zigbee bridge – t.ex. Philips Hue)

 

Denna Zigbee produkt är 3-e parts kompatibel - det innebär att vi inte kan garantera att produkten är kompatibel med framtida uppdateringar i de olika systemen.

OBS: får endast monteras av auktoriserad elinstallatör


Mer information "Zigbee Dimmer 3.0 (Philips HUE kompatibel)"
Användningsområde: Inomhus
Dimbar: Ja
IP-klass: IP20
Trådlös teknologi: Zigbee
Volt: 230V
EAN 5712716078505
Info 1 modell: Envilar ZG102-Box-Unidim
Info 2 fjädertryck från 8-230V - Dimbar via. fjernbetjening, fjedertryk og/eller app
Dimensionera 45.5x45x20.3mm
Kompatibilitet Philips HUE via Bridge - Osram Lightify via Gateway - Google Home via gateway - Apple Home via gateway - Amazon Alexa via bridge/gateway- IKEA Trådfri
EAN 5712716078505

Related products

zigbee logo

Universell snygg zigbeefjärrkontroll för ljus dimning / kontroll av ljuset i upp till 4 zoner. Fjärrkontrollen är kompatibel med ljuskällor som är anslutna via touchlink parning. Modellen fungerar bl.a. tillsammans med ZG102-BOX-UNIDIM dimmer och har en räckvidd på 30m.

BRA ALTERNATIV TILL DENNA PRODUKT

ANDRA KUNDER KÖPTE OCKSÅ