Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Timer Eluttag & Ljusreläer

I den här kategorin hittar du timers och ljusreläer. Man skall dock vara medveten om att relä och timer går under många olika namn – så som tidur, klockströmbrytare, äggklocka, tidsrelä och liknande. Gemensamt för alla dessa namn är att de används för att tända och släcka en elinstallation på förutbestämda tidpunkter.

Ett relä är en praktisk timer, med vars hjälp du exempelvis kan styra din belysning, så du slipper själv göra det manuellt. Du skall bara ställa in tidpunkter när den skall tända och släcka ditt ljus. 

Hos oss på PlusLED har vi endast produkter från bästa tillverkare. Du hittar i vårt sortiment därför alltid timers i absolut bästa kvalitet. Ta en titt på vårt urval av timers för både utomhus- och inomhusbruk.


Populära i Timer Eluttag & Ljusreläer

Vad är skillnaden mellan en analog och digital timer?

Dessa timers har det gemensamt att de är i stånd att styra när exempelvis din belysning skall vara tänd och släckt. Förutom detta gemensamma drag är det skillnad mellan de två typer av reläer och timers.  

En analog timer är vanligtvis mekanisk. Den ställs in för att tända och släcka med hjälp av små ”ryttare” på den mekaniska delen av uret. Analoga timers har normalt en begränsning när det gäller de tidsintervaller du kan ställa in dem till. De kan exempelvis vara begränsade till en 15 minuters cykel eller 30 minuters cykel.

En digital timer har en elektronisk timer, eftersom den är styrd av ett elektroniskt kretslopp. Därmed kan du få betydligt fler funktioner med sådan timer. Du kan exempelvis ställa in uret att tända och släcka med intervaller på enda ner till 1 minut. Det är ofta också möjligt att ställa in uret efter vilken veckodag det är - om du har behov av att ljuset tänder och släcker på olika tidpunkter. 

Utomhustimer – din klockströmbrytare utomhus

Har du behov av att få ordning på din utomhusbelysning, så att det alltid är ljus när du har mest behov av det? Det kan du göra på två sätt. Du kan antingen använda en rörelsevakt utomhus, som registrerar rörelser, eller en timer, där du väljer vilka tidpunkter ljuset skall tändas och släckas. 

Det är en praktisk åtgärd med en utomhustimer, då du därmed har ett automatiskt ur. Tack vare en utomhustimer får du ljus i din infart, garage, trädgård, vid huvuddörren, längs huset m.m. under självvalda perioder. 

Det finns även skymningsreläer med timer med vars hjälp du kan kontrollera utomhusbelysningen. De tänder och släcker utifrån den ljusintensitet de är inställda.

Innan du kommer i gång med att investera i en timer som du skall använda utomhus, skall du komma ihåg att kontrollera om timern är framställd för detta ändamål. En utomhustimer är nämligen framställd således att den kan stå emot vind och väder. Du kan läsa i våra produktbeskrivningar om en specifik timer lämpar sig för ändamålet.