Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

LED STRIP

LED Strips (eller LED band, LED slingor, LED list eller LED tejp som de också kallas), kan monteras överallt. Därför är du inte begränsad i förhållande till montering av en LED strip. Det är särskilt fördelaktigt i sådana fall där du behöver belysning på ett område, där det inte finns plats för en traditionell fattning.

Dessutom möjliggör användning av LED strips också uppsättning av spännande belysningseffekter, som annars skulle vara svåra att uppnå utan avancerade ljusanläggningar och installationer. Detta vittnar om att det är en flexibel och platsbesparande belysningsform. 

Därför bör det inte härska några tvivel om att en LED strip är en praktisk och multifunktionell belysningsform, som kan användas i ett brett spektrum av sammanhang. Dessa mycket populära LED strips används dock huvudsakligen på ställen, där det varken finns plats för traditionella fattningar eller armaturer.

Vad är LED Strips?

LED ljus på band består av en rad mindre LED dioder, som kan vara monterade på ett självhäftande plastband eller i en gummi kappa, om det är tal om LED strips på 230v. Den kan monteras antingen direkt på den yta, där aktuellt LED strips skall sitta på, eller kan monteras i speciella LED lister eller aluminiumskenor. Sådana skenor kan, förutom att vara dekorativa, även ha som ändamål att skydda stripsen mot stänk, smuts och andra yttre påverkningar

En LED strips kan sättas upp på smala ytor, där andra ljuskällor inte kan monteras. Därtill finns det inte bara enfärgade versioner i kall och varm vit färg, utan även i röd, grön och blå som kan ses här. LED band på 230v finns också med färgskifte, där du fritt kan växla från t.ex. rött LED ljus till blått LED ljus samt alla färger däremellan.

Om du tycker om färgat ljus, är ett LED band därför – utan tvivel – något för dig. Du kan använda det för att skapa unika och energiska ljuseffekter i bl.a. bokhyllor, dörröppningar, bakom skrivbord m.m. I synnerhet bakom eller under skrivbordet är det många som använder en  RGB LED strip, eftersom RGB ljus kan skapa många olika stämningar.


Populära i LED STRIP

LED Ljusband fås i olika Längder

LED light strips fås i många olika längder. De kan kortas av eller förlängas efter behov. Ett LED strip på 5 meter kan därför enkelt kortas av till tre meter eller förlängas till 7 meter, om detta önskas. Därför hittar du naturligtvis också ett LED ljusband som har passande längder för dina behov.

Dessutom fås de också i olika spänningar, som varierar från 12V till 230V. Oavsett vad dina behov kräver, antingen en stark LED ljusskena på 230V eller en LED strip på 12V, hittar du garanterat en passande lösning. 

LED Strips Utomhus är en idealisk profilbelysning

Du kan inte bara använda LED ljusband inomhus. Du kan använda LED strips även utomhus. Eftersom de fås i en mängd olika stationära färger och i versioner som kan växla färg, är det möjligt att använda en LED  ljusslinga för snygg profilbelysning. Det kan vara relevant, antingen ljuskällan används i en butik, ett kontor eller i ett privat hem.

Om du köper ett utomhus LED strips, kan det användas för att framhäva byggnadsdelar i mörkret eller lysa upp ett takfot. Om ett LED ljusband används utomhus, är det viktigt att du väljer vattentätt LED ljus, eftersom vi lever i ett land där vi varje år har många regndagar.

Om du har anskaffat ett LED band med fjärrkontroll, är det dessutom möjligt att växla färgen på din utomhusbelysning enligt egna önskemål, då det kräver endast ett tryck på fjärrkontrollen.

Välj rätt färg på din LED Strip

Många LED strips skiljer sig vrån varandra tack vare ett brett spektrum punkter. Bland annat fås de i en mängd nyanser. Färgnyansen redovisas i kelvin temperatur (K).

Om du vill ha en klar, neutral vit färg på ljuset, skall du sträva efter ca 4000K. Den här färgen är också känd som kall eller neutral vit. Om du i stället vill att den vita färgen syns lite varmare, skall du skaffa en lägre Kelvin. I ett sådant fall bör den lyda på ca 3000K

Om du väljer en t.ex. en 12V LED Strip på 3000K, kommer ljuset att ha något varmare färg än om du valde 4000K. Därför anser många att färgen är varm vit, trots att ljustemperaturen mätt i kelvingrader faktisk är lägre än den kalla, neutrala vita färgen. Om det är en färgväxlande RGB strip du är ute efter, skall det självklart vara styrka på färgnyanserna.

Du kan ha Glädje av dina LED Strips under Lång Tid

Det finns åtskilliga fördelar med LED tekniken. En av de mer väsentliga fördelar är, att LED är billigare i drift än traditionella halogen- och glödlampor. Detta beror helt enkelt på att LED tekniken använder betydligt mindre ström.

Samtidigt har LED också en betydligt längre livslängd. Ofta kan de uppnå en brinntid på över 20 000 timmar. Beroende på hur lång tid de är i bruk till vardags, kan dina LED band hålla mellan 5 och 10 år. Vid både halogen- och glödlampor är den förväntade livslängden oftast bara ca ett år.

Detta resulterar i att du kan ha glädje av dina LED strips i många år. Dessutom gäller detta oavsett om du köper antingen en LED strip från Phillips Hue eller någon annan tillverkare. Det är nämligen själva tekniken bakom LED som garanterar så lång brinntid.

Batteridrivna LED Strips ger större frihet med tanke på montering

Det är inte alla LED strips som kräver anslutning till ett vägguttag eller strömbrytare. Det finns faktiskt åtskilliga LED strips som drivs med hjälp av batterier. Det är i synnerhet vid montering långt från vägguttag som det kommer till sin rätt att använda batteridrivna LED strips.

Om du t.ex. vill använda en ljusslinga med fjärrkontroll för att skapa ljus bakom TV, är det knappast behov av att den är batteridriven. Skall ditt LED ljusband däremot användas som belysning i bokhyllan, kan LED strips med batteri lämpa sig mycket väl. Var dock uppmärksam på att om de ofta används, blir batterierna snabbt urladdade.

Oavsett om din LED ljusslinga är batteridriven eller ej, bör det dock inte råda något tvivel om att den kan tjäna en lång rad ändamål. En LED ljusslinga kan även användas som extra belysning, men kan också användas, om du vill skapa mysig stämning.