Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Plafonder

En takplafond har ändrat sig markant genom tiderna. Det är nämligen inte längre en tråkig lampa i standarddesign. Tvärtom har den blivit en smart och snygg lampa, som hänger i många hem. 

Om du har hamnat här på vår sida i jakten efter en takplafond, skall du vara uppmärksam på, att de i dag finns även i en energibesparande LED utgåva. 

Takplafonder finns både med en LED ljuskälla integrerad i lampan samt där du själv skall sätta i en ljuskälla. Härmed kan du bestämma själv vilken typ av ljuskälla du vill ha. 

Vad är takplafonder?

Plafond är det franska ordet för tak. Beteckningen täcker över de taklampor som sitter enda upp i taket. Förr i tiden liknade en plafond vanligtvis en djup tallrik, som limmades i taket. Så är det som tur är inte längre, eftersom de nu kan fås i många smakfulla utformningar. 

Den här typen av taklampor kännetecknas genom att sprida ljuset effektivt således, att hela rummet blir upplyst. Det kan därför vara ett bra val för dig som har behov av en bra takbelysning i ditt hem.

Populära i Plafonder

Skall jag använda en vägglampa eller en taklampa? 

Det är inte något nytt att plafonder används som taklampor. Men är du egentligen medveten över, att du också kan använda dem som vägglampor? En plafond lämpar sig med andra ord både att hänga i taket och på väggen. Oavsett var du hänger en plafond, får du samma goda belysning.  

Du kan hänga upp LED plafonder på många ställen i din bostad. De är ytterst funktionella när de monteras i exempelvis entrén, kontoret, badrummet, sovrummet eller köket. Med en takplafond uppnår du nämligen bra grundbelysning, oavsett vilket rum den placeras i.

Dock är det en fördel att du kompletterar din grundbelysning med andra lampor. Det kan exempelvis vara en golvlampa, bordslampa, matsalslampa, pendellampa, andra kökslampor m.m. Det säkerställer absolut bästa belysning. 

Få en smart och billig lösning med en LED plafond i hög kvalitet

Hos oss på PlusLED hittar du alltid bra erbjudanden på takplafonder i form av billiga plafonder. Även om det rör sig om billiga taklampor och billiga lampor, är de fortfarande i hög kvalitet. För oss är det nämligen viktigt att du får en lampa som kan hålla i många år. 

Samtidigt kan du köpa LED plafonder, vilket också sparar dig pengar på längre sikt. 

LED lampor använder nämligen LED ljuskällor. Dessa ljuskällor har betydligt längre livslängd än andra ljuskällor som glödlampor, halogenlampor och sparlampor. Du behöver härmed inte byta ljuskällor i en LED lampa särskilt ofta. En LED ljuskälla håller vanligtvis i minst 15 år och uppåt beroende på många timmar du använder lampan i vardagen. 

Hitta inspiration till dina taglampor här

Om du behöver inspiration till din nya taklampa, bör du ta en titt i vårt urval av takplafonder. 

Innan du köper en takplafond, bör du försäkra dig att den passar in i din redan existerande inredning. Om det är något du är i tvivel om, är du mer än välkommen att vända dig till oss på PlusLED för att få råd och vägledning.