Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 1099 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Lavalampor

Lavalampa skapar glädje med lugn atmosfär

De allra flesta vuxna har någon gång i livet stiftat bekantskap med lavalampan. På en och samma gång har den blivit både kult och retro. Du kanske minns den från ditt barndomsrum, ungdomsklubben eller någon annanstans. 

Gemensamt för dessa upplevelser är att du förmodligen aldrig har blivit på dåligt humör efter att ha blivit förälskad i en lavalampa. Det lugna ljuset och den flytande atmosfären som den ger rummet kan få de flesta människor att fullständigt gå ner i varv bara genom sin närvaro. Lavalampor finns i en mängd olika färger och storlekar. 

Här på PlusLed hittar du de mest populära modellerna och färgerna för att skapa den fantastiska atmosfären som du minns från din barndom. Det är i alla fall så vi känner för lavalampor på PlusLED. Den kan placeras var som helst i hemmet, till exempel i sovrummet, vardagsrummet eller till och med köket. 

Blå, röd eller grön lavalampa?

De många olika typerna av lavalampor fungerar på ungefär samma sätt. De innehåller vätska och vax i olika färger, som ju är de två huvudingredienserna i en lavalampa. Dessutom finns själva glödlampan som du hittar längst ner på lampan. Denna glödlampa fungerar genom att generera värme som överförs till vaxet som fylls i flaskan och är monterad i mitten av lampan. Det är flaskan som du tittar på när lampan är tänd och som ger den välkända lavaeffekten. 

När vaxet värms upp stiger det. Där den svalnar igen och faller till botten. Denna process upprepas om och om igen, vilket skapar den upplevelse som de flesta förknippar med en lavalampa. 

Det är dock viktigt att notera att en lavalampa inte är någon leksak utan en dekorativ lampa. Lampan kan bli mycket varm och innehållet i själva lampflaskan får inte drickas. Förvara den utom räckhåll för barn. 


Populär i Lavalampor

Lavalampor är populära som aldrig förr

Den klassiska lavalampan gör sitt återtåg i svenska hem. Den klassiska retrolampan gör comeback i och dess lugna rörelser och avslappnande ljus har gjort den till ett måste i hemmet och får nya generationer att förälska sig i den. 

Den väcker också minnen från barndomen hos många människor. Den blev berömd på 1960- och 70-talen och gjorde comeback igen på 90-talet. Nu är den tillbaka igen, till och med i samma form som förr. 

Detta är en av de sällsynta produkterna som kännetecknar ett smalt urval av produkter som kan sägas vara "stora uppfinningar". Som bara fortsätter att komma om och om igen.

Lava lampa - stor eller liten

På grund av lavalampans relativt enkla funktionella utformning har detta gett tillverkarna relativt fria händer att utforma själva skalet på lavalampan. Så länge flaskan och värmelampan befinner sig i mitten. Kan den omgivande designen vara mycket enklare än så eller mer abstrakt? 

Därför finns lavalampor i många olika modeller och färger. Såväl små hyllampor som stora golvlampor. Det finns även modeller som kan monteras på väggen. Detta är särskilt populärt på nattklubbar och andra sociala platser, där lamporna kan skapa en mysig atmosfär och vara ett bra samtalsämne. 

Det är därför som du oftast kan hitta rätt lavalampa för dina behov, eftersom urvalet av modeller är så stort. Det stora urvalet kan också verka överväldigande, och många håller sig helt enkelt till den klassiska designen som de känner igen sedan tidigare och förstår.