Försäljning av belysning och elartiklar
Gratis Frakt Till paketshop när du köper över 999 kr.
Leverans 2-4 arbetsdagar

Infälld Spotlight

Infälld Spotlight, även kallade downlight, är en mycket populär typ av spotlights till tak i många hem. Spotlights i taket kan användas i alla rum i din bostad, allt från köket, hallen till badrummet. 

Med en takspotlight får du en diskret och allsidig lösning, som lämpar sig för de ställen där det inte finns plats för andra typer av lampor. Samtidigt säkerställer spotlights, att du uppnår en behaglig och fokuserad belysning just där du mest har behov av.

Här har vi delat in de olika Infälld Spotlight i kategorier, så att du kan hitta den rätta för just dina behov. Du skall i synnerhet vara uppmärksam på inbyggnadshöjden, så att du är säker på att det är gott om plats över dina innertak. 

Dessutom hittar du spotlights i flera former och färger. Se vårt stora urval av Gu10 spotlights och lågprofilspotlights från bland annat Philips, Nordtronic och Daxtor. 

Vad är Infälld Spotlight?

En Infälld Spotlight är en ljuskälla eller en lampa som blir inbyggd i ett material. Det kan vara allt från ett tak till ett köksskåp, en möbel eller liknande. Även om spotlighten är diskret och ganska undangömd, ger den fortfarande en god belysning, känd för att vara ytterst behaglig.


Populär i Infälld Spotlight

LED Infälld Spotlight och spotlights till köket ger ett bra arbetsljus

I ett kök är det viktigt med god och koncentrerad belysning. Generellt är det en fördel att placera köksspotlights i taket, så att ljuset sprids optimalt i hela rummet. Du bör dessutom se till att det är massor av ljus över diskhon samt vid köksbänken, där du tillbereder din mat.

Du kan exempelvis placera spotlights under köksskåpen, så att du får ett direkt arbetsljus över köksbänken utan att du själv står och skuggar av ljuset. I sådana fall kan du själv välja om du vill använda en inbyggnadsspotlight eller en påbyggnadsspotlight. 

Dessutom kan det vara en god idé att välja en justerbar köksspotlight, så att du kan vrida och rikta ljuset i önskad riktning.

Uppnå optimal belysning med LED spotlights till badrum

Överväger du att välja LED spotlights till badrummet, skall du alltid sätta dig in i alla de regler och krav i samband med belysning som används i våtrum, såsom badrum. Vi rekommenderar, att du talar med en elektriker, som är erfaren inom elartiklar och härmed kan säkerställa att det görs på absolut bästa sätt.

På badrummet har du behov av både god belysning av hela rummet samt en mer koncentrerad belysning vid själva spegeln. 

Inbyggnadsspotlights kan placeras antingen som takspotlights eller monteras strax över spegeln. Det ger det bästa ljuset när bland annat skägget skall klippas/rakas eller om det skall läggas makeup.

Väljer du spotlights till badrummet, skall de normalt ha en IP-klassificering på minst IP44. 

Skapa ljus i hallen med lampor till korridoren och spotlights till tak

Som regel är en hall ett mindre rum utan särskilt mycket naturligt ljus. Därför är det nödvändigt med en god belysning. Inbyggnadsspotlights i din entré/hall är en utmärkt lösning, eftersom du uppnår en generell rumsbelysning med spotlights i taket.

Det smarta med spotlights i taket är, att de inte tar lika mycket plats som andra typer av lampor. Även om platsen är trång i din hall, behöver du inte bekymra dig om detta med en inbyggd spotlight i taket.

Använd en utomhusspotlight, som lämpar sig för ändamålet

Det finns många som gärna vill ha utomhusspotlights, eftersom detta ger en snygg och attraktiv belysning i exempelvis ett garage eller under husets takuthäng. 

Om du gärna vill montera inbyggnadsspotlights utomhus, skall du dock ha i åtanke att det skall vara utomhusspotlights, som lämpar sig för detta ändamål. 

Vanligtvis skulle en spotlight med en IP-klass på IP44 vara ett utmärkt val för utomhusområden så som husets takuthäng eller i ett garage. Om du är ute efter utomhus LED spotlights, kan du med fördel beställa rostfria LED spotlights.

Med en utomhus spotlight kan du se utanför när det är mörkt. Det kan också ge dig mer säkerhet och trygghet, eftersom objudna gäster lättare blir bortskrämda av spotlights utomhus.

Välj en ekonomisk och effektiv LED takspotlight

LED är en mer effektiv, hållbar och ekonomisk belysningstyp. Det är oavsett om det rör sig om LED spotlights utomhus eller LED spotlights inomhus. Om du är ute efter en LED spotlight, då är LED inbyggnadsspotlight det bästa valet.

Det finns fler fördelar med att välja LED. I motsats till mer traditionella halogenspotlights utvecklar inbyggnadsspotlights LED inte alls lika mycket värme. På det viset är inbyggnadsspotlights med LED lampor mer säkra jämfört halogenlampor.

Dessutom är LED spotlights mer ekonomiska. Inte bara när det gäller att spara på elförbrukningen, och lamporna håller också betydligt längre jämfört med halogenlampor.

Ombesörj en säker montering av LED spotlight

Vid montering av inbyggnadsspotlights är det viktigt att du är uppmärksam på reglerna samt på säkerheten. 

Du skall inte bara ha den tillgängliga inbyggnadshöjden i minnet, du skall även komma fram till om du får montera dina inbyggnadsspotlights direkt i isoleringen eller om du måste ha en safebox/safeboks. 

Alla LED spotlights och inbyggnadsspotlights i vårt sortiment kan du montera direkt i isolering. Det gör det extra enkelt för dig att få tag på rätt spotlights när du handlar hos oss på PlusLED. 

När det gäller montering av LED spotlights i tak, skall du dessutom komma ihåg att köpa till ett hålborr samt en downlight kabel.

Hitta billiga spotlights i hög kvalitet

Vill du också ersätta dina gamla halogenspotlights med en energibesparande och billig spotlight? Då skall du också ta en titt här i vårt stora urval av olika billiga LED spotlights och inbyggnadslamportill konkurrenskraftiga priser.

I vårt sortiment hittar du allt från LED spotlights till tak till badrumsspotlights, LED spotlights till köksskåp, spotlights till takuthäng och mycket mer. 

Du hittar billiga spotlights både för utomhus- och inomhusbruk samt i flera olika former och färger. För oss är det nämligen viktigt att det finns något för alla smaker samt för alla behov.

Om du är intresserad av att skapa en mysig belysning i ditt hem, kan du dra fördel av en dimbar LED spotlight. Ljusdämpning ger mer trevnad i ett rum, eftersom du har möjlighet att justera belysningen, så att den passar det specifika rummet samt tiden på dygnet.


Infälld spotlight för ditt akustikpanel tak

Funderar du på att installera akustikpaneler i ditt tak? Då kan infälld spot vara ett alternativ. Inbyggda spotlights kan enkelt integreras i taket utan att förringa ditt ribbväg tak genom att behålla en plan yta. Inbyggda spots passar perfekt till dina akustikpaneler i taket och kompletterar den skandinaviska design och stilen vad gäller bibehållen enkelhet, samt funktionell och minimalistisk inredning.

Önskas en ännu mer komplett lösning kan inbyggnadsspot kök kombineras med inbyggd spot LED för köksskåp. På så sätt skapas en enhetlig belysning i hela ditt kök.