Click to Hide Notification

swish             

 • GRATIS FRAKT

  Till paketbutik när du köper över 949 SEK

 • STORT URVAL

  Bra priser

 • LEVERANS

  2-4 vardagar

 • EXCELLENT

  Se våra kundrecensioner

Trädgårdsbelysning

Trädgårdslampor är funktionella, och så gör de din trädgård så otroligt mysig. En utelampa lyser nämligen upp din utemiljö när det är mest behov av det. Dessutom kan du med rätt trädgårdsbelysning njuta av din trädgård inifrån din varma bostad.

Om du har behov av att belysa ett vackert träd eller en husfasad, eller kanske vill ha ljus i uppfart eller vid en blomsterrabatt, då är det en trädgårdslampa du skall köpa. 

Det finns många olika typer av trädgårdslampor med var sin form, design och material. Du hittar därför ett stort urval, alla perfekta för var sitt ändamål. 

Ta en titt i vårt stora sortiment och hitta just den trädgårdslampa som du har behov av, och få därmed en vacker trädgård.

Utomhusbelysning för alla ändamål och för alla smaker

Möjligheterna är många när det gäller utomhusbelysning. Utomhuslampor, såsom pollare, markbelysning, cube lampor, ljuskulor till trädgården m.m., är perfekta för utomhusbelysning. Du får ljus i trädgården, vilket gör att du lättare kan se och navigera runt, och samtidigt får du också en vackert upplyst trädgård, som du kan ha glädje av. 

Du skall först och främst komma fram till vilka trädgårdslampor du har behov av. När du har kommit fram till det, se till att de matchar resten av din bostad, således att utomhuslampan förstärker bostadens uttryck.

När det gäller utomhusbelysning, lamporna befinner sig utomhus året runt. Det är därför nödvändigt att de är i hög kvalitet med lång livslängd. Hos oss på PlusLED hittar du både fasadbelysning, entrébelysning, rabatt- och markbelysning, terrassbelysning, belysning till uppfart, utomhuslampor med sensorer/rörelsevakter och mycket mera.


55 artiklar

Fallande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

55 artiklar

Fallande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

Sätt fokus på din trädgård med hjälp av lampor till trädgården

Genom strategisk placering av utomhusbelysningen i hela din trädgård kan du sätta fokus på vissa av de funktioner som din trädgård har. Du kan exempelvis vägleda personer till din huvuddörr längs en stig med energibesparande trädgårdslampor med solceller. 

Det är också möjligt att använda utomhusbelysning för att framhäva din bostads vackra fasad eller skapa barriärer för ytor i trädgården, där du inte vill att någon skall röra sig. Utomhuslampor är likaledes ett utmärkt sätt att visa fram speciella områden i din trädgård. Placera ljus bredvid en fontän, damm eller dekorativa träd.

Användning av billiga rabatt- och marklampor i dina blomsterrabatter visar upp rabattens alla vackra färger, så att du kan njuta av din trädgård till fullo när det är mörkt. Utomhuslampor kan dessutom placeras på terrasser, vid trappor, i marken m.m. 

Skapa mysiga ramar med utomhusbelysning

Vardagsrummet behöver inte vara det enda stället i ditt hem där du tillbringar kvalitetstid tillsammans med familj och vänner. Du kan nämligen enkelt utöka din bostadsyta med utomhusbelysning. Din trädgård och terrass är trevliga ställen att tillbringa tid tillsammans med gäster och barn eller bara sitta i lugn och ro själv.   

Utomhusbelysning tillför ljus till dina utomhus rum, vilket gör dem användbara även när mörkret faller på. Utomhusbelysning kan nämligen tillföra rätt atmosfär till din utomhusmiljö.

Eftersom utomhuslampor finns i många olika designs, är det lätt att hitta en som uppfyller de behov och önskemål du har på utomhusbelysning. Du kan hitta allt från det dekorativa till det funktionella och praktiska ljuset. 

Utomhuslampor håller alla säkra

Att placera lampor utomhus medverkar till att hålla alla säkra, eftersom de är i stånd att lysa upp mörka områden. Det skapar lugn när en trevlig trädgårdsbelysning välkomnar dig, familj, vänner och gäster. 

Med hjälp från trädgårdsspotlights, markebelysning, vägglampor, dekorativa ljus m.m. ger du alla möjligheten att röra sig säkert i din trädgård och utomhusområden. Dessa ljus har dock även en annan viktig funktion. Med massor av ljus utomhus säkrar du ditt hem bättre mot objudna gäster. Det finns nämligen ingen inbrottstjuv som frivilligt vill komma i dina spotlights ljus. 

Om du är bekymrad för att konstant ljus kommer att öka dina elkostnader, kan du använda en utomhuslampa med sensor/rörelsevakt, vilket gör att den tänds endast när personer kommer inom en bestämd räckvidd. Detta gör att du sparar pengar och överraskar folk som försöker bryta sig in. Du kan också ställa in timers på dina utomhuslampor, så att de tänds automatiskt när det blir mörkt utanför.

Sträva efter balansen mellan säkerhet och estetik vid belysning utomhus

När du skall ha trädgårdsljus, bör du sträva efter en balans mellan säkerhet och estetik. Innan du väljer trädgårdslampor, kan du börja med att gå runt i din trädgård efter mörkrets inbrott. Därmed blir du klar över var de mörka ytorna finns, och om de skall lysas upp med hänsyn till säkerhet. 

Ta med dig även en ficklampa, då du på detta sätt kan se områden i din trädgård som förtjänar att upplysas av trädgårdslampor. Glöm inte att titta på andra specifika områden, som kan dra fördel av belysning - såsom huvuddörren, en pool, trappor, uppfarten, garageporten, stigar, terrassen, flaggstänger och utomhus matlagningsplatser. 

Medan du värderar var du har behov av ljus, skalldu tänka på ljusets vinkel. Direkt belysning är inte alltid den bästa, för det kan ge ett irriterande ljus i ögonen.

Efter att du har tagit en tur runt i trädgården, skall du ha klarlagt vilka typer av ljus som det finns behov av och vilken funktion ljuset skall ha. Du kan nu välja ut de trädgårdslampor som ger din bostad ett estetiskt uttryck. 

LED utomhuslampor är en populär lösning

LED utomhuslampor är en populär lösning hos många av våra kunder. LED lampor har nämligen den fördel att de sparar pengar åt konsumenten, eftersom de är billig belysning på längre sikt. 

Billiga utomhuslampor, där du skulle använda glöd- och halogenlampor, är dyra i drift, medan en LED utomhuslampa är lite dyrare i inköp, men betydligt billigare i drift. 

Hitta stilen för dina utelampor

Med rätt trädgårdsbelysning kan du skapa en varm och inbjudande atmosfär omkring din bostad. Du bör vara uppmärksam på att det kan vara skillnad på vilka trädgårdslampor som kompletterar en ny eller en äldre bostad bäst. Du bör därför hitta din stil för dina utelampor. 

Det finns en uppsjö av trädgårdslampor på marknaden, vilket gör att du garanterat kan hitta en som passar in i din och din bostads stil. Det är med andra ord du som bestämmer om du vill ha utomhusljus som:

- liknar din inomhus belysningsstil för att förbinda de två?

- skall framhäva din bostads och trädgårdens arkitektur?

- är minimalistisk, så att lamporna nästan inte kan ses?